Emanuel Quist voksede op i Lenet Romun, i en mindre landsby en halv dags ridt fra Olmusstad, hvor Quistslægtens slægtsfæstning Eddahøj ligger.

Emanuel havde som alle medlemmer af slægten modtaget grundlæggende kamptræning, men havde generelt altid interesseret sig mere for handel og politik end krigsførelse eller sværdkunsten.

I år 8 ENFT var Roald på en handelsrejse og en frygtelig storm havde sendt skibet ud af kurs og flere havde troet det var sunket. Måske var det netop grunden til at han overlevede den store Quist-tragedie?

Da Emanuel kom hjem, hjalp han med at rydde op efter Quist-tragedien, inklusiv at hjælpe med at hente de mange lig hjem og få arrangeret begravelser.

Wilfred Quist blev det nye slægtsoverhoved og han satte pris på Emanuels handlekraft til at løse mange forskellige opgaver, men det betød at Emanuel aldrig nåede at komme på Akademi.

Emanuel blev sat til at løse opgaver, Quistslægten havde brug. Den seneste blev at tage til Ravnsholt, Alzark for at etablere en handelspost, og skabe en stærkere tilstede værelse, på vegne af slægten der. Alzark havde tidligere været under Slægten Rechtsfelt, som Quist har svoret troskab til, men falder nu under Folkaætten (efter en aftale mellem de to Storslægter). Rechtsfeltslægten mistede i den sammenhæng kontrollen over handel, og ønsker at få etableret en tilstrækkelig alternativ løsning, uden at det bringer konflikt med Folkaætten. Det er især blevet relevant efter at Slægten Skargir har fået sig stærkt placeret i Lenet. De er Bannerslægt for Storslægten Udgårdsætten, der også tidligere har haft Lenet, og det ville passe Rechtsfelterne meget dårligt, hvis de endte med at få det tilbage.