Abyssalhavet

Abyssalhavet er en vildegn, der er berygtet for at være et enormt og nærmest altomsluttende hav, som strækker sig, så langt øjet rækker i alle retninger.

KARTOLOGISK SKILDRING

Abyssalhavet adskiller Fladlandet og Riget Avillion, der ligger mod øst. Vildegnen grænser op til Lenene Jyrkakysten, Kronlenet og Svartunil, samt vildegnene Fellgromm, Ormeskoven og Tåretrianglen.

Indenfor Fladlandsk kartologi er Abyssalhavet betegnet som en kæmpeegn.

Terræn og natur

Terrænet består af vandområde. Det er umuligt at se bunden, og ingen ved, hvor dybt det nærmest endeløse blå hav egentligt er. Abyssalhavets vejr er evigt uforudsigeligt. Det kan være så vindstille, at havets overflade bliver bølgefrit og ligger stille hen som et blankt spejl i alle retninger. Indimellem raser voldsomme storme med hushøje bølger, der kaster skibe rundt, som var det en kat, der legede med en garnnøgle. Under havets vandoverflade er der et rigt og varieret dyreliv. Overfladen bliver under tiden brudt af eksempelvis flyvefisk eller en sjælden hval.

Landmærker

Vildegnen indeholder ingen landmærker.

Områdefortællinger

Vildegnen indeholder ingen områdefortællinger.

Strækninger

Vildegnen indeholder ingen strækninger.

Byer

Vildegnen indeholder ingen byer.

Seværdigheder

Vildegnen indeholder ingen steder, der er betegnet som seværdigheder.

Eksportvarer

Vildegnen indeholder ingen eksportvarer.

KONSULOGISK SKILDRING

Befolkningen består af vildninge, og der er få og langt imellem dem. De lever ombord på store, robuste skibe, bygget til at kunne modstå vildegnens ekstreme vejr. Vildningene lever primært af at fragte varer fra havn til havn eller tage varerne fra andre, der ikke var i stand til at passe på dem, for derefter at sælge dem mod fortjeneste. I vildegnen er der en klar opfattelse af, at genstande og skibe tilhører, hvem end der kan forsvare dem. De lokale folk er generelt stille ude på havet, da de mener, at larm og forstyrrelser i overfladen kan påkalde sig unødvendig opmærksomhed fra dybet. Når der er stormvejr, føler de lokale netop dybets tilstedeværelse, og det er derfor accepteret at larme og råbe om hjælp. Når vildninge fra Abyssalhavet er i havn, frygter de ikke dybet og vil derfor ofte være ualmindeligt larmende for at veje op for stilheden og usikkerheden på havet.

Beskæftigelser

Pirat, fisker, søfarer.

Kulturer i egnen

Vildegnen indeholder ingen anden kultur.

ENTOLOGISK SKILDRING

I vildegnen bliver følgende afdyrkelser praktiseret: Gammeltroen.

Entiteter

Vildegnen indeholder tilstedeværelse af følgende entiteter:

Dybets Ånd, der er daimon og dominator.

BÆSTOLOGISK SKILDRING

Der er ifølge myter risiko for at møde hippocamper langt ude på det åbne hav, men det er nok bare pludselige bølger under en storm. Måske.

KRONOLOGISK SKILDRING

Indenfor Fladlandsk kronologi opstod vildegnen på et ukendt tidspunkt, men blev første gang opdaget under Brøndenes Vanvid (850-800 FNFT), da det kom frem, at søfarere, der rejste langt ud på havet, kom tilbage og fortalte om frygtelige oplevelser eller slet ikke kom tilbage. Vildegnen blev navngivet med henvisning til dens tilsyneladende endeløse dyb. I 289 FNFT, i forbindelse med nyetableringen af Riget Fladlandet, blev en del af Abyssalhavet indlemmet i Kronlenet.

Offgame Information

Senest opdateret: 2. oktober, 2023