Morænen

Morænen er et Len i Riget Fladlandet, der er kendt for sine sumpe med mystiske muræner, glinsende giftfrøer og hyggelige husbåde.

Morænen er et Len i Riget Fladlandet, der er kendt for sine sumpe med mystiske muræner, glinsende giftfrøer og hyggelige husbåde.

KARTOLOGISK SKILDRING

Morænen befinder sig i den sydlige del af Fladlandet. Lenet grænser op til Lenene Allesia, Bakkedalen, Firkløveret, Khatan, Slangeheden og Tågedalen. Lenet Morænen består af otte Herreder.

   Indenfor Fladlandsk kartologi er Morænen betegnet som en mellemegn.

Terræn og natur

Terrænet er græsland, vandområde og vådområde. Landskabet fremstår generelt fugtigt og sumpet. Et lokalt udtryk siger, at du har forladt Morænen, når dine støvler ikke længere synker ned i mudderet i dit næste skridt. Der er mange rismarker og de få træer, der befinder sig i Lenet er piletræer. Der er et rigt dyreliv især i form af forskellige slags frøer, hvoraf flere er meget giftige.

Landmærker

Lenet indeholder Morænesumpen, Nadafloden, Spraglemosen og søerne Tjærepølene og Tågespejlet.

Områdefortællinger 

Lenet indeholder ingen områdefortællinger.

Strækninger

Lenet indeholder ingen strækninger.

Byer

Lenet indeholder staden Shjanti samt Lensstaden Amereega.

Seværdigheder

Lenet indeholder følgende steder, der er betegnet som seværdigheder:

CELESTOLOGISK SKILDRING

I Lenet bliver følgende Religioner praktiseret: EVEAtroen.

   Særligt udbredte favoriseringer er Eurikatroen og Vandringsmandstroen.

Helligdomme

Lenet indeholder følgende kendte Helligdomme: Morænens Tempel.

Guddomme

Lenet er velsignet med tilstedeværelse af følgende Guddomme:

   Extazia, Vandringsmanden, Eurika og Archimedes, der er dominatorer.

KONSULOGISK SKILDRING

Befolkningen er kendt for at være lavmælte og er mere lyttende end talende. Hvis de lokale oplever, at en person brokker sig i nærheden af dem, vil de gå ud fra, at vedkommende er uansvarlig, for den adfærd ville medføre druknedøden i et synkehul.

Beskæftigelser

Frøjæger, pilefletter, risbonde, tjæresamler, tørvegraver.

Kulturer i egnen

Egnsretter inkluderer frøsuppe til gæster, de særligt holder af. Suppen bliver kogt på giftige frøer, der er tilberedt på en særlig måde der neutraliserer giften. Det er både set som en delikatesse, men også som en tillidsøvelse, fordi det er meget risikabelt. Hvis en indbygger er særlig humoristisk, kan vedkommende finde på at lade et helt frøhoved stikke op fra suppen.

Egnsskikke inkluderer at navigere uden kort, da mosen hele tiden ændre form og figur. Derfor rummer indbyggerne også en sund mistro til kort og andre navigationsværktøjer. En udbredt lokal skik er at omtale Lensstaden Amereega med et gammelt, lokalt navn: Frøchtsifraj, til trods for eller måske netop fordi tilrejsende ofte har svært ved at udtale det.

ENTOLOGISK SKILDRING

I Lenet bliver følgende afdyrkelser praktiseret: Gammeltroen.

Entiteter

Lenet indeholder ikke tilstedeværelsen af entiteter.

Senest opdateret: 3. september, 2021