Vestengen

Vestengen er et Len i Riget Fladlandet, der er kendt for store græssteppers åbne vidder.

KARTOLOGISK SKILDRING

Vestengen befinder sig i den vestlige del af Fladlandet. Lenet grænser op til Lenene Jammersletten, Markova, Romun og Slangeheden samt vildegnene Græshavet, Melankoliderne, og Mørkeskoven. Lenet Vestengen består af 16 Herreder.   

Indenfor Fladlandsk kartologi er Vestengen betegnet som en mellemegn.

Terræn og natur

Terrænet er græsland, klippegrund og ødemark. Generelt består Vestengen af græsstepper, hvorpå forskellige flokke af dyr græsser. Fraværet af hegn eller permanente bebyggelser i størstedelen af Lenet gør, at rejser gennem området virker længere, end de er. De få ensomme træer indeholder oftest en rovfugl eller grib, der med et tålmodigt blik følger forbipasserende på vej.

Landmærker 

Lenet indeholder ingen landmærker. 

Områdefortællinger 

Lenet indeholder ingen områdefortællinger.

Strækninger

Lenet indeholder ingen strækninger.

Byer

Lenet indeholder staden Vogenjogel og Lensstaden Hestenfelt.

Seværdigheder

Lenet indeholder følgende steder, der er betegnet som seværdigheder: Khorelruinen.

CELESTOLOGISK SKILDRING

I Lenet bliver følgende Religioner praktiseret: EVEAtroen.

Særligt udbredte favoriseringer er Vandringsmandstroen og Eurikatroen .

Helligdomme

Lenet indeholder følgende kendte Helligdomme: Vestengens Tempel.

Guddomme

Lenet er velsignet med tilstedeværelse af følgende Guddomme:

Extazia, Vandringsmanden, Eurika og Archimedes, der er dominatorer.

KONSULOGISK SKILDRING

Befolkningen er kendt for at være nomadisk og slår sig sjældent ned i længere tid ad gangen. Folkene i Lenet er gode til at prutte om prisen og bliver nærmest skuffede, hvis nogen tager mod den første givne pris uden forhandling. Folket værdsætter rejsefæller nærmest så højt som egen familie, da der kan gå lang tid mellem de møder deres venner igen.

Beskæftigelser

Bonde, hesteavler, jæger.

Kulturer i egnen

Egnsretter inkluderer vesterstuvning, som er en krydret sammenkogt ret. Ofte har familier en særlig krydderiblanding, som de har med sig rundt – og som de så tilsætter retten, der ellers består af hvad der lige er tilgængeligt på det givne sted.

Egnsvaner inkluderer det lokale mundheld at “kan det gøres ridende – så bør det blive gjort ridende”, hvilket henviser til, hvor stolte lokalbefolkningen er af deres heste. Så alt fra bryllupper til skovture indebærer heste, og en hest bliver også betragtet som en af de ypperste gaver at modtage.

ENTOLOGISK SKILDRING

I Lenet bliver følgende afdyrkelser praktiseret: Gammeltroen.

Entiteter

Lenet indeholder ikke tilstedeværelsen af entiteter.

KRONOLOGISK SKILDRING

Indenfor Fladlandsk kronologi blev Vestengen første gang nævnt under Dødshøsten (900-850 FNFT), men blev på daværende tidspunkt omtalt som Engstepperne. Egnen bliver omkring Ragnars Gyldne Togter (800-750 FNFT) indtaget af det, der senere bliver til Rechtefeltslægten. De omdøber området til at hedde Vestengen, ud den vestlige beliggenhed i forhold til dem. Området skiftede ikke navn på senere tidspunkter, selvom der i 289 FNFT var flere, der mente det burde blive kaldt Vestlenet. Engstepperne er dermed en forældning af Vestengen.

Offgame Information

Senest opdateret: 18. april, 2022