Ny spiller

Du kan her læse om de tanker, du med fordel kan gøre dig, før du deltager til Fladlandssagaen, hvis du har tid og lyst.

Kostume og udstyr

Vi har både kostume og sværd, du kan låne, når du ankommer til skolen. Det er gratis at deltage. Det eneste, du skal gøre, er at dukke op på skolen med gå-på-mod og godt humør, så skal vi nok hjælpe dig igang.

Vil du gerne have dit eget kostume, kan du med fordel overveje:

  • om dit kostume er lidt i tråd med de kostumer, vores billeder viser.
  • om det er varmt nok til at være i det spilområde, du regner med primært at være en del af herunder udenfor i byen og indendørs på det, der forestiller at være slottet.
  • om det er behageligt at have på – er det rart at bevæge sig i og får det dig til at føle dig godt tilpas.

Hvilken fortælling vil du gerne være en del af?

Vi foreslår, at du først og fremmest finder et område, der har den type spil og den fortælling, du synes, lyder fedest. De tre spilområder er:

  • Byen fokuserer på fire klaner og en række laug, der kæmper om magten. I byen vil du opleve eventyr, byliv og drama. Du vil blive en del af en flok, der står sammen i tykt og tyndt.
  • Hoffet fokuserer på storpolitik, intriger og spænding. Du vil komme til at støtte op om en af de store slægter i kampen for Riget.
  • Templet fokuserer på mystik og magi. Du vil blive en del af et Tempel, hvor du kan vælge at uddanne dig til at beskytte folket og Riget som Tempelvagt eller blive udlært til at blive forkynder af en af de fire Guddomme.

Hvilket hold vil du støtte op om?

Så langt så godt – nu er det en fordel, at du overvejer, hvilken gruppering du gerne vil være en del af i spillet. Det er ikke vigtigt, at du ved det på forhånd, men det kan være rart at have et overblik over, hvem der er hvad.

Du kan læse mere om grupperingerne her.

Hvilken rolle vil du spille?

Du kan med fordel lave en profil og oprette en rolle, før du deltager i spillet. Når du opretter en ny rolle, vælger du et navn, og så er du kørende. Du kan hjemmefra vælge tre evner eller gøre det, når du ankommer til spillet. Vælger du evner, som du senere fortryder, hjælper vi dig gerne med at vælge om.

Du kan læse mere om, hvordan du laver din egen rolle ved at følge linket her.

Læs om vores regelsæt

Vi har en række regler for, hvordan vi spiller rollespillet sammen.

Vores regelsystem er skruet sådan sammen, at alle grundregler står i hæftet Grundspillet. Det er det grundlæggende regelsæt, som alle lærer at kende.

Udover Grundspillet har vi en række regelsæt, der er specialiseret, således at du kun behøver at læse de regelsæt, hvis spil interesserer dig.

Du kan finde alle vores regler ved at følge linket her.

Lær mere om vores verden

Du kan med fordel lære lidt om verden, før du møder op. Det er på ingen måde et krav, og du vil også gennem spillet kunne udforske verden, som du møder den. Er du alligevel lidt nysgerrig på vores verdensmateriale?

Du kan med fordel starte med at læse på vores side verdensmateriale.

Du kan finde vores ingame leksikon ved at følge linket her.

Du kan finde vores ingame bibliotek ved at følge linket her.