Hvad er rollespil?

Rollespil er en aktivitet, hvor deltagere skaber fantastiske fortællinger i fællesskab. Du kan sammenligne rollespil med teater – der er en ramme i form af en fortælling, som deltagere gennem hver deres rolle udfolder. Vores rollespil foregår i den eventyrlige verden Fladlandet, nærmere bestemt i byen Ravnsholt og på slottet Sofienborg.

Forskellen mellem rollespil og teater er blandt andet, at du som din rolle selv er med til at tage valg, der former fortællingen og skaber din rolles egen skæbne. Valg kan have konsekvenser, der gør, at din rolle kan få venner, fjender, sejere evner og bliver en del af spillet. 

Al det, der sker i rollespillet, er selvfølgelig noget “vi leger”. Det betyder, at ligesom skuespillere bag en helt og en skurk i et teaterstykke efter spillet ikke forsøger at skade hinanden, så gør vi det heller ikke. Hvad sker i legen, bliver i legen. 

Fladlandssagaen beskæftiger sig primært med den type rollespil, der bliver kaldt for liverollespil, levende rollespil eller larp. Her deltager den enkelte ved at bruge sig selv og sin krop. Samtidig anvender vi i rollespillet kostumer, rekvisitter og kulisser i form af vores kulisseby og oppyntning af resten af området.

En oplevelse til Fladlandssagaen

Katja står midt i den befolkede by Ravnsholt. Hendes rolle hedder Ronja Tordenbjørn, og hun er byens læge. Ronja er vellidt, har mange venner og overholder normalt lovgivning. Lige indtil nu. 

For Ronjas bedste ven er blevet syg og brug for urter fra det nærliggende Tempel. Urter, som Templet ikke vil give frivilligt. 

Ronja står nu i et dilemma – skal Ronja kontakte de lokale tyve og sammen med dem stjæle urterne, eller skal hun lade sin bedste ven fortsætte med at syg?“

Det er altså op til spilleren Katja at finde ud af, hvad hendes rolle vil gøre i den pågældende situation. Vil hun tale med tyvene, trygle Templet om hjælp, lade sin ven dø eller noget fjerde?

Vil du vide mere?

Du kan læse mere om rollespil, finde andre rollespilskampagner og meget mere på spilrollespil.dk.

Du kan finde landsforeningen for rollespil, der har kurser, tilbud og andet på deres hjemmeside https://landsforeningenbifrost.dk/

Du kan finde en ordbog med flere hundrede rollespilsudtryk ved at åbne PDF’en her (PDF).