Accaccaros

Accaccaros er en titan, der er omstrejfer i Lenet Nordskoven, og som er berygtet for at efterlade sig et spor af ødelæggelse.

ENTOLOGISK SKILDRING

Accaccaros er ifølge myten et enormt bjørnelignende væsen. Accaccaros bliver ofte omtalt som Tordenbjørnen, da det bliver fortalt, at titanens brøl runger som en dyb, gennemtrængende torden. Tordenbjørnen er dermed et samnavn for Accaccaros.

Myten fortæller, at Accaccaros har umenneskelig styrke, men at den til gengæld skyer rindende vand og derfor holder sig inden for det lukkede flodleje, der bliver kaldt Bjørneburet. Accaccaros er i konstant bevægelse og hærger sig vej gennem Nordskoven som en orkan. Det er tilsyneladende tilfældigt, hvilken retning den bevæger sig i. Sporet af væltede træer, oprevet jord og knuste sten titanen efterlader sig, bliver kaldt for Bjørnesporet. Myten fortæller, at Tordenbjørnen gerne vil kunne boltre sig frit og derfor ødelægge alt, der begrænser dens bevægemuligheder. Titanen er dog også doven og går indimellem i hi, så dens ødelæggelser sker ikke hurtigere, end det kan vokse frem igen.

Lokalbefolkningen hævder, at det er muligt at finde titanen – og en voldsom død – ved at følge Bjørnesporet. Lokalbefolkningen anbefaler, at folk, der er uheldige nok til at møde titanen, omgående vikler sig ind i kød, da Tordenbjørnen måske kun fortærer byttekødet, nærmere end personen. Der er dog uenighed om, hvor meget kød det er bedst at bruge. De fleste mener, at en mængde tilsvarende bærerens kropsvægt kunne være et godt bud.

En teori beskriver, at titanen oprindeligt må være kommet nordfra, men af uvisse årsager har valgt at forblive i Fladlandet. En anden teori beskriver, at titanen har været årsag til mindst én af de utallige gange, hvor Saxingehal er brændt ned.

Kategorisering af Accacaros

Accaccaros bliver kategoriseret som en trin 3 titan af varianten omstrejfer. Begrundelsen for kategoriseringen er:

Orakeltegn: Der er ingen observationer af orakeltegn for Accaccaros, så det bliver formodet, at entiteten er ude af stand til at skabe dem.

Tilstedeværelse: Accaccaros’ tilstedeværelse er blevet observeret indenfor den del af Lenet Nordskoven, der har områdefortællingen Bjørneburet. Derfor bliver tilstedeværelsen kategoriseret som dækkende en småegn.

Indflydelse: Accaccaros’ indflydelse er blevet observeret indenfor Lenet Nordskoven. Derfor bliver tilstedeværelsen kategoriseret som dækkende en mellemegn.

Rækkevidde: Accaccaros’ rækkevidde bliver ud fra tilstedeværelse og indflydelse beregnet til at strække sig indenfor Lenet Nordskoven. Derfor bliver rækkevidden kategoriseret som dækkende en mellemegn.

Trin: Accaccaros bliver ud fra orakeltegn og rækkevidde beregnet til at være en trin 3 entitet.

Type: Accaccaros bliver beskrevet som havende én fast, fysisk form. Den bliver derfor kategoriseret som en titan.

Variant: Accaccaros befinder sig i en stærkere entitets domæne (EVEA) og bliver derfor kategoriseret som en omstrejfer.

Tilbedelse: Accaccaros bliver ofte tilbedt af folk, der har svært ved at styre deres temperament.        

Indenfor EVEAtroen bliver tilbedelse af og indgåelse af orakelpagter med Accaccaros ifølge EVEA’s Tempellov kategoriseret som tolereret. Tilbedelse af titanen bliver betragtet som en del af trosretningen gammeltroen.

Oplevelsen af Accacaros

Mødet med titanen bliver beskrevet som voldsomt og frygtindgydende. I nærheden af titanen er huse ødelagte, vogne knuste og træer væltet, som havde der været en nådesløs storm. En dyb rungende torden flår i øregangen, selv under skyfri himmel. Nakkehårene rejser sig, mens kroppen trækker sig sammen. Tanker om at flygte springer frem. Alt handler om at komme væk og overleve titanens voldsomme nærvær.

Offgame Information

Senest opdateret: 9. januar, 2023