Accalias Århundrede

Accalias Århundrede var en epoke, under Regenternes Tid, der var kendetegnet ved at Regenterne kom fra Slægten Dérkomai, samt at perioden varede et århundrede.

KRONOLOGISK SKILDRING

Accalias Århundrede begyndte år 289 FNFT med Kroningen af Accalia Dérkomai som Fladlandets Regent, for så at slutte i år 191 FNFT med Kroningen af Rune Langsaxing som Fladlandets Regent.

Indenfor Fladlandsk kronologi er Accalias Århundrede betegnet som Fladlandsk Rigshistorie og anvender Ny Fladlandsk Tidsregning.

Epokens tilknytning

Accalias Århundrede indgår i Regenternes Tid.

Accalias Århundrede har ikke tilknyttede begivenheder eller forløb.

Fremhævede Rigskriftkilder

Følgende Rigsskriftkilder er fremhævede som grundlag for epoken:

  • Det er en del beretninger der ligger til grund for beskrivelsen af hvad der skete dengang.

Kronologiske spor

Følgende kronologiske spor er fremhævet som værende efterladt fra epoken:

Fæstningerne Felisborg, Kyriakastellet og Rigskastellet blev opført i epoken. Fæstningen CorRionkastellet fik samnavnet Vokskastellet. Ruinen af fæstningen Ragnarsborg blev genopbygget til igen at være en flot fæstning, med samme navn som før. Slægten Dérkomai bliver nævnt første gang i perioden. Attraktionen Folkahvælvet blev opført. På ruinerne efter Oldsaxingheim blev en ny by opført, der fik navnet Zánadu. På ruinerne efter Ragnarstad blev en ny by opført, der fik navnet Registad. Byerne Kharvas, Norring, Ogra, Olmustad, Qudigrá, Salpetri, Saxingheim, Shjanti, Soldi, Tronstad og Zantarg blev opført. En by, med ukendt navn, blev omdøbt til at hedde Alnaya. En by, med ukendt navn, blev omdøbt til at hedde Apia. En by, med ukendt navn, blev omdøbt til at hedde Drednan. En by, med ukendt navn, blev omdøbt til at hedde Khandisstad. En by, med ukendt navn, blev omdøbt til at hedde Peskes. En by, med ukendt navn, blev omdøbt til at hedde Tilio. En unavngiven ruin, efter en by med ukendt navn blev genopbygget og omdøbt til at hedde Merkhiara. Et landmærke med ukendt navn blev omdøbt til at hedde Safirfjorden. Attraktionerne Accadia, Ayurugalleriet, Bogtrykkeriet, Fortætteren, Khridimas Kollegium, Kuglerammen, Kyria, Kyrias Kollegium, Laivo, Laivos Kollegium, Lovbringeren, Metallurgiet, Papirmøllen, Pilgrimsporten og Stradamos’ Kollegium blev opført i epoken. Attraktionen Udvinderen blev opdaget i epoken. Attraktionerne Allesias Tempel, Bakkedalens Tempel, Firkløverets Tempel, Jammerslettens Tempel, Jyrkakystens Tempel, Kronlenets Tempel, Markovas Tempel, Morænens Tempel, Månedalens Tempel, Neyalas Tempel, Nordlenets Tempel, Nordskovens Tempel, Romuns Tempel, Slangehedens Tempel, Svartunils Tempel, Sydlenets Tempel, Syrendalens Tempel, Tågedalens Tempel og Vestengens Tempel blev opført. Accadias Aristologielektorat, Accadias Celestologielektorat, Khridimas Kosmologielektorat, Khridimas Stratologielektorat, Kyrias Dissektologielektorat, Kyrias Taktologielektorat, Laivos Herbologielektorat, Laivos Konsulogielektorat, Stradamos’ Alkylogielektorat og Stradamos’ Kronologielektorat blev oprettet. Fladlandets Royale Tempelråd blev oprettet (Fladlandets Første Royale Tempelråd). Accalia Dérkomai blev Regent af Fladlandet.

Fortællingen om Accalias Århundrede

I epoken blev Fladlandets storhed genopbygget mens der skete en forholdsvis fredelig overgang fra at have været under kolonisering. Under Accalias Århundrede Regerede fire Regenter i træk, der alle var medlemmer af Slægten Dérkomai, begyndende med Accalia Dérkomai. Derefter kom Mivella Dérkomai som blev indsat i år 258 FNFT, så Fylki Dérkomai i år 235 FNFT og til sidst Amerissa Dérkomai, der blev indsat i år 208 FNFT. Under særligt de første af de fire Regenter var der sket stor fremgang i Fladlandet, men med de sidste to var der mindre nyt og flere af Lensejerslægterne mente af Regenterne var begyndt at blive magelige. I slutningen af Amerissas Regeringstid var Dérkomaislægtens greb om Tronen efterhånden blevet så svækket at de mistede magten ved næste Tronvalg.

Epoken blev navngivet Accalias Århundrede da Slægten Dérkomai Regerede i 98 år, hvilket næsten er et århundrede, og det var utvivlsomt Accalias Regeringstid, der var mest tonegivende og skelsættende. Blandt Slægten Dérkomai fik epoken samnavnet Dérkosekel for at henvise til at der var andre Regenter fra Dérkomaislægten end Accalia, mens sekel betyder århundrede. I folkemunde bliver der ofte gjort en spøg af at epoken faktisk ikke varede et helt århundrede.

Magthavere og territorier

Områdeejerskabet forblev forholdsvist stabilt under Accalias Århundrede. Eftersom Dérkomaislægten var Regentslægt i hele epoken var Kronlenet også under deres ejerskab i hele perioden.

Kort over Fladlandets egne som de blev fordelt under Tronvalget, da nyetableringen af Fladlandet sker i 289 FNFT.
Kort med udvikling af Fladlandets magthaveres territorier under Accalias Århundrede (289-191 FNFT).
Kort over Fladlandets egne under Accalias Århundrede (289-191 FNFT).
Kort over Fladlandets udformning under Accalias Århundrede (289-191 FNFT).

Offgame Information

Senest opdateret: 13. januar, 2023