Afgrøder

Afgrøder er ressourcer, der består af høstede planter, som er groet gennem dyrkning.

ADVOLOGISK SKILDRING

Indenfor Fladlandsk advologi er afgrøder kendetegnet ved kort holdbarhed.

Afgrøders kvalitet

Afgrøder kan have forskellig kvalitet, udover normalt. Afgrøder, der bliver anset som “friske”, er markeret med en stjerne (*), mens afgrøder anset som “præmieafgrøder” bliver markeret med to stjerner (**).

Afgrøders kvalitet

KvalitetMarkeringEksempel
Normal(ingen)Grønbeder
Frisk*Grønbeder*
Præmie* *Grønbeder* *

Kategorisering af afgrøder

Der bliver skelnet mellem lokale afgrøder og indførte afgrøder. At en afgrøde er indført, betyder, at den er blevet indført fra andre egne, ofte i form af såsæd. Relevante afgrøder er beskrevet i sektionen om genstande i Fladlandsk Markedskartotek.

Kendte eksempler

Et kendt eksempel på afgrøder er afgrødsblanding, der gror stort set overalt, hvad enten det er ønsket eller ej.

Find artiklen i Fladlandets Kulturværk Bog I i Biblioteket.

Senest opdateret: 28. december, 2024

Privatlivsoverblik

Denne hjemmeside bruger cookies, så vi kan give dig den bedst mulige brugeroplevelse. Cookieoplysninger gemmes i din browser og udfører funktioner som at genkende dig, når du vender tilbage til vores hjemmeside og hjælpe vores team med at forstå, hvilke dele af hjemmesiden du finder mest interessante og nyttige.