Afgrødsblanding

Afgrødsblanding er afgrøder, der består af blandede, sammenfiltrede planter af varierende nytte.

KARTOLOGISK SKILDRING

Indenfor Fladlandsk kartologi er det i Fladlandet ret nemt at dyrke afgrødsblanding i de fleste egne.

ADVOLOGISK SKILDRING

Indenfor Fladlandsk advologi er afgrødsblanding ret udbredt.

Opskrift på afgrødsblanding

En bonde kan lave 1 sæk afgrødsblanding på en mark, ved at plante følgende såsæd:

  • 1 pose frøblanding

Anvendelse af afgrødsblanding

Afgrødsblanding er en forudsætning for at lave brunsvampe (fra Ravnsholt), bælgdruer (fra Ravnsholt), frøblanding, kronradiser (fra Ravnsholt), muldrodssaft (fra Ravnsholt), pastinektar (fra Ravnsholt), Ravnetrøfler (fra Ravnsholt), Saltgræs (fra Ravnsholt), Skovkål (fra Ravnsholt), Stråmel (fra Ravnsholt).

Bemærk at nogle af de nævnte forudsætter præmiekvalitet (**).

KONSULOGISK SKILDRING

Indenfor Fladlandsk konsulogi bliver afgrødsblanding i Fladlandet generelt betragtet som noget værre bondesjusk. Det ændrer dog ikke på, at den store efterspørgsel på mad har betydet, at mange bønder vurderer, at det kan betale sig at dyrke deres marker vildt og ukontrollerede, hvilket medfører, at deres høst kommer i form af afgrødsblandinger.

Find artiklen i Fladlandsk Markedskartotek Bog II i Biblioteket.

Grafik
Illustration 1-2: Freya Éowyn K. Chapman (2023).

Senest opdateret: 16. august, 2025

Privatlivsoverblik

Denne hjemmeside bruger cookies, så vi kan give dig den bedst mulige brugeroplevelse. Cookieoplysninger gemmes i din browser og udfører funktioner som at genkende dig, når du vender tilbage til vores hjemmeside og hjælpe vores team med at forstå, hvilke dele af hjemmesiden du finder mest interessante og nyttige.