KARTOLOGISK SKILDRING
Indenfor Fladlandsk kartologi er byggestilen i Amereega kendetegnet ved, at husene generelt er små og bygget af lette materialer med hyggelige gangbroer imellem.
Amereega er betegnet som Lensstad.
Attraktioner og fæstningsværker
Staden indeholder attraktionen Morænens Tempel og Lensfæstningen Slonkenborg.
ADVOLOGISK SKILDRING
Indenfor Fladlandsk advologi ligger staden ved en biflod og kan kun blive tilgået med lavtstikkende skibe. 🌊
Eksportvarer
Staden er kendt for følgende eksportvarer:
Sendingen tjæretønder.
KONSULOGISK SKILDRING
Indenfor Fladlandsk konsulogi er byens underlag skrøbeligt, hvilket er grunden til, at alt bliver bygget af så lette materialer som muligt, for hvis noget vejer for meget, synker det.
Indbyggerne
Indbyggerne i Amereega har for skik at omtale Lensstaden Amereega med sit gamle, lokale navn: Frøchtsifraj, til trods for, eller måske netop fordi, tilrejsende ofte har svært ved at udtale det.
KRONOLOGISK SKILDRING
Indenfor Fladlandsk kronologi blev byen grundlagt omkring år 760 FNFT (under Ragnars Gyldne Togter) som en bygd med navnet Frøksifraj i Fladlandsk byggestil. Navnet betød antageligt noget med frøer. Omkring år 530 FNFT (under Diplomatiets Digel) blev en fæstning med ukendt navn opført i byen. Omkring år 425 FNFT (under Gnistens Inddæmning) blev byen omdøbt til at hedde Frøchtsifraj (Khartaviansk stavning), efter den blev underlagt Den Khartavianske Storkoloni, der desuden udvidede byen til at blive en landsby med et fast marked. I maj år 287 FNFT (under Accalias Århundrede) blev byen erklæret for at være Morænens Lensstad. I september år 266 FNFT blev Morænens Tempel opført, og i takt med at byen fik fast bystyre, blev den udvidet til en stad. I oktober år 168 FNFT (under Tronedansen) blev fæstningen i byen omdøbt til at hedde Slonkenborg, da indbyggerne opgav, at den nogensinde ville holde op med at synke. I marts år 37 FNFT (under Ørnefreden) blev byen omdøbt til at hedde Amereega. Frøksifraj er en forældning som blev brugt, indtil byen blev omdøbt til Frøchtsifraj og senere omdøbt igen til det nuværende navn. Med tiden har mange indbyggere dog brugt det tidligere navn Frøchtsifraj så stædigt, at det efterhånden har opnået nok udbredelse til at blive betegnet som et samnavn.
Find artiklen i Fladlandets Egnsværk Bog III i Biblioteket.
Frøksifrej (forældning) henviser hertil.
Frøchtsifrej (samnavn) henviser hertil.
Grafik
Illustration 1: Casper Starostka.