Ayurugalleriet

Ayurugalleriet er et magasin, der befinder sig i Lenet Syrendalen i Fæstningen Magnaros, og som består af en række udhuggede kamre, hvori, der hænger en stor samling smukt vævede vægtæpper.

KARTOLOGISK SKILDRING

Ayurugalleriet er gennem en tunnel forbundet med Ayurugrotten.

ARISTOLOGISK SKILDRING

Ayurugalleriet er beskrevet som et imponerende kunstgalleri af smukke vægtæpper, hvor samtlige af Dérkomaislægtens medlemmer har fået vævet et tæppe over deres skæbne, heltedåder og drømme. De mange ædle og dyrebare vægtæpper viser fortællingerne om alle, der i tidens løb har været en del af Slægten Dérkomai.

KONSULOGISK SKILDRING

En teori beskriver, at Ayurugalleriets mange vægtæpper rummer en række indvævede kodemønstre, der tilsammen fortæller placeringen af Accalia Dérkomais hemmelige skat.

KRONOLOGISK SKILDRING

Ayurugalleriet blev oprettet i forbindelse med afslutningen af Storkoloniernes Tid, hvor Dérkomaislægten opstod. Det ældste er slægtstæpperne portrætterer Accalia Dérkomai, der var det første medlem af Slægten Dérkomai. 

OPLEVELSEN AF AYURUGALLERIET

Ayurugalleriet består af lange lanterneoplyste gange, hvorpå slægtstæpperne hænger i den rækkefølge, anerne har levet. De mange heroiske fortællinger, der bliver fremmalet på tæpperne, får beskueren til at føle lille og håbefuld for en dag at opnå samme hæder. Tæppe efter tæppe hænger på de snoende gange. Hvert af dem håndvævet i flotte farver, der er imponerende velbevarede, måske netop fordi de ikke bliver bleget af sollys eller skadet af fugt. Lyden af skridt fra enhver, der er tæt på giver genlyder i gangene, men vægtæpperne absorberer meget af lyden, så snart folk er lidt på afstand, er det som om deres lyde forsvinder, og kun ildens knitren bliver tilbage. Ved Ayurugalleriet er der en tør duft, der breder sig gennem de lange gange. Kroppens stedsans kan let blive lidt desorienteret af de snoede gange. Så længe højre hånd følger de små runde markeringer i højre side af gangen, ved folk at de går den rigtige vej. Tankerne om det, der har været, og det, der måske en dag igen kan komme, rumsterer i beskuerens baghovede. Hvilken storhed, hvilken pragt, hvilken fortid. Sikke nogle spændende fortællinger, der er gemt i vævningens skønhed.

Senest opdateret: 2. august, 2021