Ayurugrotten

Ayurugrotten er en naturattraktion, der befinder sig i Lenet Syrendalen, og som er kendt for sine gamle hulemalerier.

KARTOLOGISK SKILDRING

Ayurugrotten befinder sig inde bag Ayurugalleriet, og det er kun muligt at komme ind i grotten ved at passere gennem Lensfæstningen Magnaros og derefter Ayurugalleriet. Ayurugrotten er normalt afspærret, da naturattraktionen befinder sig bag det værdifulde magasin Ayurugalleriet.

Oplevelsen af Ayurugrotten

Mødet med Ayurugrotten bliver beskrevet som en stor drypstenslignende grotte, hvorpå store hulemalerier er blevet malet på væggene. Stemningen er dyster og småklam på grund af fugten. Hulemalerierne virker til at være blevet malet med hænderne i klare farver. Enkelte af billederne er mulige at tolke, men de fleste er delvist udviskede eller består af kryptiske symboler. Lyde af vanddryp og korte sus fra gennemtræk giver en fornemmelse af et gennemgangsrum. Det kan være lidt svært at finde godt fodfæste, for gulvet er glat flere steder. Det kan give en sær følelse at se noget så grundlæggende og måske gammelt som hulemalerierne. Samtidig kan der opstå en lyst til selv at røre og måske male billeder på hulevæggen. Tankerne om, hvem der har bevæget sig ind i mørket for at lave hulemalerierne, dukker op i baghovedet. Hvad mon de forestiller?

KRONOLOGISK SKILDRING

Indenfor Fladlandsk kronologi blev naturattraktionen første gang nævnt, da det blev opdaget under Håbets Støbeform (400-289 FNFT). Der var meget tvivl om hvor meget tidligere grotten opstod.

Indenfor Fladlandsk kronologi beskriver en teori, at Ayurugrotten er ældre end Fladlandet. En anden teori beskriver, at de utydelige hulemalerier blot er noget, nogle børn har lavet engang, de fór vild i grotten.

Offgame Information

Senest opdateret: 12. august, 2022