Bælgdruer (fra Ravnsholt)

Bælgdruer (fra Ravnsholt) er en frugtingrediens, der består af store, sødlige ærter, som til forveksling ligner vindruer.

KARTOLOGISK SKILDRING

Indenfor Fladlandsk kartologi bliver bælgdruer (fra Ravnsholt) eksporteret fra Ravnsholt i Lenet Alzark.

ADVOLOGISK SKILDRING

Indenfor Fladlandsk advologi er bælgdruer betegnet som en eksportvare.

Opskrift på bælgdruer

En erfaren finsmager kan lave 1 bøtte bælgdruer i et køkken, med følgende afgrøde:

  • 1 sæk afgrødsblanding med præmiekvalitet (**)

Anvendelse af bælgdruer

Bælgdruer er en forudsætning for fremstilling af svitsesalve. Bælgdruer er en valgmulighed i fremstilling af luksusretter, der har en lokal frugtingrediens som forudsætning (gulkompot, duftskorper og mundgodter).

KONSULOGISK SKILDRING

Indenfor Fladlandsk konsulogi har bælgdruer længe været brugt som en erstatning for de fine vindruer, der bliver dyrket i Sydlenet. Enkelte lærde mener, at bælgdruer er et sundere og mere nærende alternativ til vindruer, men frugten er på trods af det aldrig rigtig slået igennem på de finere middagsborde. Den eneste undtagelse er blandt Slægten Langsaxing, som insisterer på, at vindruer gør børn til slappe døgenigte og derfor kun bør blive spist af myndige personer.

Find artiklen i Fladlandsk Markedskartotek Bog I i Biblioteket.

Grafik
Illustration 1: Freya Éowyn K. Chapman (2023).

Senest opdateret: 6. januar, 2025

Privatlivsoverblik

Denne hjemmeside bruger cookies, så vi kan give dig den bedst mulige brugeroplevelse. Cookieoplysninger gemmes i din browser og udfører funktioner som at genkende dig, når du vender tilbage til vores hjemmeside og hjælpe vores team med at forstå, hvilke dele af hjemmesiden du finder mest interessante og nyttige.