Bæstologi

Bæstologi er videnslæren om vildegne og de sære væsner, der ifølge myter holder til der.

CELESTOLOGISK SKILDRING

Indenfor Fladlandsk Celestologi er bæstologi betegnet som en mystisk videnslære.

BÆSTOLOGISK SKILDRING

Formålet med bæstologi er at studere de væsner, der falder ind under kategorierne fabelvæsner, vætter og åndevæsner. Personer, der har studeret bæstologi på både Akademi og Universitet, og som ansat af et Akademi eller Kollegium til at undervise eller forske indenfor videnslæren, bliver kaldt bæstologer.

   Indenfor Fladlandsk bæstologi er Navios Bæstologielektorat den myndighed, der bestemmer indholdet i sektionen om bæstologi i Arcana Magica, samt Fladlandets Bæstiarium, da det er de vigtigste tekster indenfor forskning og undervisning i bæstologi.

KRONOLOGISK SKILDRING

Udtrykket bæstologi kom oprindeligt fra betydningen “studiet af vilde og farlige bæster”, hvilket kan virke underligt i fraværet af en kategori af væsner, der hedder “bæster”. Forvirringen kommer af, at udtrykket “bæster” blev udskrevet, da det med tiden blev anset for at være for generaliserende. Derfor blev det erstattet med de nuværende kategorier. Blandt lærde personer bliver de, der enten med vilje eller utilsigtet anvender udtrykket bæst, anset som værende en kende mystifakse.

Offgame Information

Senest opdateret: 17. februar, 2022