Bannerskjolde

Bannerskjolde er slægtsskjolde, der bliver brugt som repræsentation for nævneværdige Bannerslægter.

Bannerskjolde er et fremstående udtryk.

ARISTOLOGISK SKILDRING

Indenfor Fladlandsk Aristologi er de godkendte Bannerskjolde samlet i Det Store Fladlandske Slægtsværk og i Fladlandets Symbolordbog.

Design af Bannerskjolde

Retningslinjerne for at designe våbenskjold af typen Bannerskjolde, indenfor Fladlandsk Rigsheraldik, er som følger.

Symbolets rammeform

Eftersom det hedder et Bannerskjold, er det forventet, at symbolet har en generel form, der ligner et skjold.

Kernesymbol

Det vigtigste i Bannerskjoldet er kernesymbolet. Det er selvfølgelig kun muligt at vælge et kernesymbol, der ikke allerede er blevet reserveret af Templet, Regenten eller af en Lensejerslægterne. Det er en forudsætning, at kernesymbolet består af to dyr. Det behøver ikke være af samme slags dyr. Det må gerne være kryb, men det er ikke tilladt at bruge mennesker, fabelvæsner, åndevæsner eller vætter. Bemærk, at hvis der er en anden Bannerslægt, der har valgt samme symbol, kan der opstå konflikt. Det er dog ikke forbudt.

Sekundære symboler

Det er udover kernesymbolet tilladt at vælge et eller flere sekundære symboler. Det kan eksempelvis være planter, redskaber, endda skibe eller bygninger. Bemærk, at det godt kan være samme sekundære symbol, som en Lensejerslægternes anvender, men hvis det ikke er udformet/tegnet på en tydeligt anden måde, kan det medføre konflikt. Et sekundært symbol kan ikke være et væsen, medmindre det er en plante.

Farvekombination

Bannerslægten vælger derudover en farvekombination, der består af mindst tre farver. Farvekombination er ikke underlagt reglerne for tinktur, hvilket betyder, at der er flere farver at vælge imellem. Bemærk, at der, udover forskellige farver, også kan blive anvendt forskellige nuancer af samme farver, og det er eksempelvis muligt at anvende to nuancer af samme farve på samme Bannerskjold. Det er tilladt at tage alle kombinationer, men hvis en Bannerslægt vælger præcis samme kombination som en Lensejerslægt, og ikke tydeligt anvender den tredje farve, kan det blive opfattet, som om Bannerslægten er en udtalt støtte af den givne Lensejerslægt. At anvende flere end tre farver kan let gøre skjoldet rodet og bliver derfor frarådet.

Offgame Information

Senest opdateret: 23. januar, 2023