Blodkravlere

Blodkravlere er fabelvæsner, der ligner en stor flåt på størrelse med en knyttet hånd, hvis hud er så tynd, at dens blodårer og indre organer er synlige, samt en glubsk appetit efter menneskeblod.

BÆSTOLOGISK SKILDRING

Blodkravlere er ifølge myten blodsugende, farlige fabelvæsner, der hovedsageligt er aktive om natten, hvor de lusker rundt på skovbunden for at finde deres næste ofre. Myterne fortæller, at hvis væsnet finder en person, der sover, vil det måske forsøge at gøre vedkommende til sin vært. Det sker ved, at blodkravleren hopper op på personens ansigt og forsøger at trænge ind gennem munden. Hvis en blodkravler først er kommet ind i en person, tager den hurtigt kontrollen over vedkommende. En teori beretter, at blodkravlere afskyer alt, der har med æbler at gøre, hvorfor omrejsende ofte sover med et æble ved ansigtet. En anden teori forklarer, at blodkravlere kan blive tvunget ud ved, at dens vært faster og udelukkende lever af kaffe i 13 dage uden at indtage anden næring.

Indenfor Fladlandsk bæstologi er blodkravlere betegnet som mini, sjældne, nærlivsændrende, livsfarlige og uhumanoide.

Kategorisering af blodkravlere

Blodkravlere er gennem bæstvejning kategoriseret på følgende måde:

  • Størrelsesgrad: Blodkravlere er i myter blevet sammenlignet med skruptudser i størrelse, og de bliver derfor kategoriseret som værende mini.
  • Væsentræk og type: Blodkravlere bliver beskrevet som værende en anden størrelse end et menneske, hvilket gør dem uhumanoide, og de bliver derfor kategoriseret som fabelvæsener.
  • Sjældenhedsgrad: Myter fortæller, at blodkravlere er blevet set i vildegne med terræn af typen skovland, særligt i Fellgromm. Blodkravlere bliver beskrevet som værende svære at opspore, fordi de ofte er gemt under jorden om dagen, eller er skjult inde i en menneskelig vært. De bliver derfor kategoriseret som værende sjældne.
  • Kraftgrad: Ifølge myter er det mest kraftfulde ved blodkravlere, at de kan trænge ind i et menneske og overtage kontrollen over vedkommende. Der er også beskrivelser af personer, der antageligt er blevet påvirket på afstand, måske af en form for giftgas, da det ifølge myten kan påvirke flere samtidigt. Det bliver vurderet til at være en nærlivsændrende effekt, og blodkravlere bliver derfor betegnet som nærlivsændrende.
  • Farlighedsgrad: Eftersom blodkravlere er betegnet som nærlivsændrende, og myterne beskriver deres adfærd som glumsk, men kontrolleret, bliver de vurderet som livsfarlige.
  • Trin: Eftersom blodkravlere bliver betegnet som mini, sjældne, nærlivsændrende og livsfarlige, konkluderer bæstvejningen, at de er trin 4 fabelvæsner.
  • Varianter: Det er ifølge Navíos Bæstologielektorat ikke registreret varianter af blodkravlere.

Oplevelsen af et møde med en blodkravler

Mødet med en blodkravler bliver beskrevet som gruindjagende og panikskabende. I nærheden af blodkravlere er der ofte raslende blade på jorden og uglehyl, eftersom det er om natten, de jager deres næste vært. Deres hud er så tynd, at dens blodårer og indre organer er synlige, og de er på størrelse med en knyttet næve. Ofte vil det først være, hvis de kæmper sig ind i kroppens indre, at værten bliver vækket af søvnen. Tanker om at flå sit indre op for at få det fremmede ud gennemsyrer værtens tankelandskaber: “Bliver jeg nogensinde hel igen? Hvordan får jeg den ud af mit indre?”

Offgame Information

Senest opdateret: 24. januar, 2024