Blodskål

Blodskål er en urt, der er kendetegnet ved at forvandle alt vand, som falder i dens skålformede blomsterhoved, til blod.

KONSULOGISK SKILDRING

Indenfor Fladlandsk konsulogi har der været lidt forvirring over, at blodskål bliver bøjet, som om det er et utælleligt ord. Det opstod dog efter, der havde været problemer med, at folk i infirmerier havde svært ved at skelne mellem urten blodskål og blodskåle (skåle til blod).

DISSEKTOLOGISK SKILDRING

Teorier går på, at blomsten kan blive brugt indenfor åreladning, særligt når der er behov for at føre blod ud af en krop og ind igen. Da planten kun overlever i få dage udenfor en vildegn, er det dog vanskelige at eksperimentere med. Især fordi det er meget uklart, hvor længe efter planten er flyttet fra en vildegn, at det stadigt er muligt at anvende den. Dertil kommer bekymringen for farlige bivirkninger. En teori er dog, at planten ser ud til at overleve længere, hvis den løbende bliver tilført blod fra mennesker.

HERBOLOGISK SKILDRING

Indenfor Fladlandsk herbologi er blodskål betegnet som et remedie. Urten er desuden betegnet med sjældenhedsgraden ualmindelig.

Plukning af blodskål

Urten bør blive plukket med forsigtighed, da væsken i den er lige så svært at få af tøjet som blod. Nogle har held med at prikke et mindre hul og lade væsken løbe ud af sig selv først, mens andre oplever, at blomsten giver sig til at sprøjte det aggressivt i alle retninger. Det kan derfor være en fordel at gemme sig bag et dække imens.

Blodskåls magiske potentiale

Blodskål har en stærk forankring i livskraften krauka og kan blive kombineret med urter, der trækker på spejlkraften extro. Urten har efter sigende egenskaber, der kan påvirke og måske forbedre folks følelser i voldsom grad.

Offgame Information

Senest opdateret: 6. september, 2023