Bogtrykkeriet

Bogtrykkeriet er en værksmølle, der befinder sig i Lenet Allesia, inde i Kyriakastellet, og som er det eneste sted i Fladlandet, hvor det er muligt at trykke blokbøger.

KARTOLOGISK SKILDRING

Bogtrykkeriet bliver brugt til at fremstille kædevaren blokbøger, og eftersom det er det eneste sted i Riget, hvor det er muligt at trykke blokbøger, har det stor strategisk betydning. Det eneste alternativ er at afskrive hver bog med håndkraft, hvilket er ekstremt tidskrævende.

Oplevelsen af Bogtrykkeriet

Mødet med Bogtrykkeriet bliver beskrevet som forvirrende og inspirerende. Værksmøllens ydre er solide mure, der ser uindbydende ud og virker misvedligeholdte. Under den tykke skal er oplevelsen dog en helt anden. Fra gulv til loft er der store krukker med blæk og kasser med de elementer, som trykketavlerne bliver lavet af. I andre hjørner tårner høje stakke af papir og bøger sig op. Der er også stabler af læder og reoler fyldt med redskaber. Der er konstant en ivrig trafik af folk, der hastigt vimser ind og ud af bygningen. Bekymringen for, at det hele brænder, gør, at det er forbudt at have åben ild i Bogtrykkeriet. Alt lys kommer derfor fra nogle sære pejse i værksmøllens yderside, som ligger op af store vinduer. Lyden af småsnakkende folk, der debatterer med hinanden eller ofte også sig selv, lægger et konstant baggrundstæppe af støj. Dertil kommer puslen med redskaber, materialer og maskineri, der lyder som en flok mus i et bageri. Limrester på gulvet får ens sko til at klæbe fast indimellem, og det er nærmest umuligt at undgå forskellige farver af blæk på fingrene, for det er, som om alt er fedtet ind i det. Lugten af læderlim og det allestedsnærværende papirstøv, kombineret med indelukketheden kan let give en kvalme. Tankerne om, hvilken viden der befinder sig i de mange bøger, og hvad der mon bliver sorteret fra pirrer nysgerrigheden. Hvem kommer til at sidde med bøgerne i hænderne, når de bliver sendt herfra? Det kan dog være ubehageligt at være derinde længe ad gangen, for det er et meget trangt sted med meget lidt luft, så inden længe falder tankerne på at komme ud igen.

ADVOLOGISK SKILDRING

Bogtrykkeriet er stedet, hvor samtlige af Fladlandets blokbøger bliver trykt. Bogtrykkeriets bøger bliver gennemset af repræsentanter for Accadias Aristologielektorat og Accadias Celestologielektorat, som har forståelse af og ekspertise for, hvad der er almen viden, samt hvilken viden der er farlig og forbudt. Trykkeriet sker ved, at udskårne træplader bliver smurt med blæk og derefter presset hårdt mod sider af specielt papir, der er blevet lavet på Papirmøllen i Romun. Derefter bliver bøgerne indbundet i læder fra Svartunil.

KONSULOGISK SKILDRING

Indenfor Fladlandsk konsulogi fortæller et rygte, at Lectorer, Lektorer og indimellem Lecktorer konstant diskuterer indbyrdes om, hvilke rettelser, der bør blive pålagt Bogtrykkeriet. Rettearbejdet sker nogle gange så sent, at det ender med, at det bliver indskrevet med pen og blæk efter bogen er blevet trykt.

KRONOLOGISK SKILDRING

Indenfor Fladlandsk kronologi blev attraktionen første gang nævnt under Accalias Århundrede (289-191 FNFT), da det blev opført sammen med Kyriakastellet.

Offgame Information

Senest opdateret: 11. august, 2022