Brunsvampe (fra Ravnsholt)

Brunsvampe (fra Ravnsholt) er fingermadder, der består af ualmindeligt udbredte spisesvampe, som vokser i skove.

KARTOLOGISK SKILDRING

Indenfor Fladlandsk kartologi bliver brunsvampe (fra Ravnsholt) eksporteret fra Ravnsholt i Alzark.

ADVOLOGISK SKILDRING

Indenfor Fladlandsk advologi er brunsvampe betegnet som en eksportvare.

Opskrift på brunsvampe

En finsmager kan lave 1 bøtte brunsvampe i et køkken, med følgende afgrøde:

  • 1 sæk afgrødsblanding.

Anvendelse af brunsvampe

Brunsvampe er en valgmulighed i fremstilling af luksusretter, der har en lokal fingermad som forudsætning (gulkompot, smagsskiver og saftbidder).

KONSULOGISK SKILDRING

Indenfor Fladlandsk konsulogi ligner brunsvampe lidt den langt mere sjældne ravnetrøffel bortset fra, at brunsvampe er mindre krøllede og har en mere brunlig kulør, i modsætning til ravnetrøflens blålige skær. Plattenslagere er kendt for, at de fra tid til anden tørrer brunsvampe og maler dem blålige for at prøve at sælge dem som ravnetrøfler. Uheldigvis har farvningen den utilsigtede bivirkning, at brunsvampene bliver lettere giftige, hvorved indtagelsen ofte fører til maveonde eller ekstra mavegas.

Find artiklen i Fladlandsk Markedskartotek Bog I i Biblioteket.

Grafik
Illustration 1: Freya Éowyn K. Chapman (2023).

Senest opdateret: 28. april, 2025

Privatlivsoverblik

Denne hjemmeside bruger cookies, så vi kan give dig den bedst mulige brugeroplevelse. Cookieoplysninger gemmes i din browser og udfører funktioner som at genkende dig, når du vender tilbage til vores hjemmeside og hjælpe vores team med at forstå, hvilke dele af hjemmesiden du finder mest interessante og nyttige.