Destillering

Destillering er en magivariant til alkymi, der indebærer at lave magiske serummer ved at kombinere eliksirer med væsenessens i et laboratorium.

ALKYKOLOGISK SKILDRING

Destillering er kun muligt i et laboratorium, der har et destillerisæt. For at kunne udføre destillering er det desuden en forudsætning at være trænet tilstrækkeligt som destillatør, samt have de nødvendige komponenter.

Indenfor Fladlandsk alkylogi bliver personer, der praktiserer destillering kaldt destillatører.

Komponenter til serummer

Der er brug for to typer komponenter til at lave 1 serum: 1 trin 1 eliksir og 1 specifik væsenessens. For en øvet destillatør, er det derudover muligt at tilføje 1 trin 2 eliksir, med det resultat at der bliver lavet 1 ekstra serum, uden tilførsel af yderligere væsensessens. For ekspert-destillatører, er det derudover muligt tilføje 1 trin 3 eliksir, hvilket giver 1 ekstra serum som resultat. Det er for en øvet eller ekspert-destillatør selvfølgelig muligt at nøjes med at fremstille ét serum, hvis vedkommende ikke har de ekstra komponenter til rådighed, eller ikke ønsker at anvende dem.

Eksempelvis er det som destillatør muligt at lave 1 blodserum ved at bruge 1 vitæessens og 1 vilkårlig trin 1 eliksir, mens en øvet destillatør kan lave 2 blodserummer ved at kombinere 1 vitæessens, 1 vilkårlig trin 1 eliksir og 1 vilkårlig trin 2 eliksir. En ekspert-destillatør kan lave 3 blodserummer ved at kombinere 1 vitæessens, 1 vilkårlig trin 1 eliksir og 1 vilkårlig trin 2 eliksir samt 1 vilkårlig trin 2 eliksir.

Destillering

DestillatørerØvede destillatørerEkspert-destillatører
Væsenessens1 væsenessens1 væsenessens1 væsenessens
Andre komponenter1 trin 1 eliksir1 trin 1 eliksir, 1 trin 2 eliksir1 trin 1 eliksir, 1 trin 2 eliksir, 1 trin 3 eliksir
Resultat1 serum2 serummer3 serummer

Her følger en oversigt over, hvad der er brug for til at fremstille de mest udbredte serummer.

Serumopskrifter

SerumnavnVæsenessensDestillatørØvet destillatørEkspert-destillatør
BlodserumVitæessens1 trin 1 eliksir+ 1 trin 2 eliksir+ 1 trin 3 eliksir
KuroserumPatosessens1 trin 1 eliksir+ 1 trin 2 eliksir+ 1 trin 3 eliksir
SensoserumReceptoessens1 trin 1 eliksir+ 1 trin 2 eliksir+ 1 trin 3 eliksir
SpektralserumSpektroessens1 trin 1 eliksir+ 1 trin 2 eliksir+ 1 trin 3 eliksir
ToxoserumToxoessens1 trin 1 eliksir+ 1 trin 2 eliksir+ 1 trin 3 eliksir

At praktisere destillering

I laboratoriet forarbejder og blander destillatøren genstandene og hælder dem i et destilleringssæt, samt tænder for blusset. Så omrører vedkommende og tilpasser blussets varme, indtil den optimale temperatur er opnået. Derefter vender destillatøren 60-minutters-timeglasset ved siden af. Der er ikke behov for at holde opsyn med destilleringssættet, men vær opmærksom på, at andre kan fuske med destilleringen i mellemtiden. Når tiden er gået, er det vigtigt at lade væsken køle af, og efterfølgende nænsomt hælde den over i en passende beholder, i form af en flaske med tætsluttende låg. Herefter kan det være en fordel at påføre en etikette, med serummets navn, for at undgå, at den bliver forvekslet.

Offgame Information

Senest opdateret: 21. august, 2022