Enhjørninger

Enhjørninger er fabelvæsner, der ligner en elegant hest med et stort horn i panden, og som spreder en pacificerende stemning omkring sig.

BÆSTOLOGISK SKILDRING

Enhjørningerne er ifølge myter smukke og overvældende fabelvæsner, der ved deres tilstedeværelse inspirerer folk i nærheden med naiv, men smuk forestilling om, at verden er lysere, smukkere og mere fantastisk end den rent faktisk er. Enhjørningerne er blevet beskrevet med pjusket pels, ofte i mere farverige kombinationer end heste.

Indenfor Fladlandsk bæstologi er enhjørninger betegnet som store, mytiske, nærlivsændrende, livsfarlige og uhumanoide.

Kategorisering af enhjørninger

Enhjørninger er gennem bæstvejning kategoriseret på følgende måde:

  • Størrelsesgrad: Enhjørninger er i myter blevet sammenlignet med heste i størrelse, og de bliver derfor kategoriseret som værende store.
  • Væsentræk og type: Enhjørninger bliver beskrevet som værende en anden størrelse end et menneske, hvilket gør dem uhumanoide, og de bliver derfor kategoriseret som fabelvæsener.
  • Sjældenhedsgrad: Myter fortæller, at enhjørninger er kun mulige at finde, hvis de selv ønsker at blive fundet, hvilket gør dem mytiske.
  • Kraftgrad: Ifølge myter er det mest kraftfulde ved enhjørninger er, at de er i stand til at påvirke humør og følelser hos alle omkring dem, hvilket gør, at enhjørninger bliver betegnet som nærlivsændrende.
  • Farlighedsgrad: Eftersom enhjørninger er betegnet som nærlivsændrende, og da myterne beskriver deres adfærd som velovervejet, bliver de vurderet til at være livsfarlige.
  • Trin: Eftersom enhjørninger bliver betegnet som store, mytiske, nærlivsændrende konkluderer bæstvejningen, at de er trin  6 fabelvæsner.
  • Varianter: Det er ifølge Navíos Bæstologielektorat ikke registreret varianter af enhjørninger.

Oplevelsen af et møde med en enhjørning

Mødet med en enhjørning bliver beskrevet som underfundigt og frygteligt. I nærheden af enhjørningen vil der ofte være en følelse af at fortabe sig, og det er som om, at tiden ændrer sig. Lydene bliver klarere, og det er som om, at deres hoves slag mod jorden runger i omgivelserne. Enhjørninger bliver beskrevet som pjuskede hesteagtige væsner. Tanker om at gå tættere på enhjørningen og følge den dybere ind i vildegnen slår dig: “Hvis jeg tager et par skridt mere frem, kan jeg sikkert røre den!”

Offgame Information

Senest opdateret: 2. oktober, 2023