Fjalemoner

Fjalemoner er en urt, der er kendetegnet ved at være to eller flere blomster, som vikler sig sammen og svajer i luften.

ARISTOLOGISK SKILDRING

I Regenternes Have befinder der sig et berømt bed med importerede fjalemoner. Det er i dag et yndet udflugtsmål for nyforelskede unge Adelige, og mange deler en fjalemone mellem sig for, at de altid kan føle sig forbundet. At de tørrer så hurtigt ud, når de bliver plukket, gør dem til fine pyntegenstande. Eftersom fjalemoner ikke overlever længe udenfor vildegne, er der hyret adskillige urtesamlere, hvis eneste opgave er at forsyne haven. Blandt herbologer er der dog en vis skepsis overfor, hvorvidt alle fjalemoner, der står i bedet, rent faktisk er ægte, men de unge forelskede par kan næppe se forskel. Særligt, hvis de ikke holder øje med, hvor hurtigt blomsten tørrer efter plukning.

HERBOLOGISK SKILDRING

Indenfor Fladlandsk herbologi er fjalemoner betegnet som et remedie. Urten er desuden betegnet med sjældenhedsgraden almindelig.

Plukning af fjalemoner

Urten kan fint blive plukket med bare hænder, da den ikke er farlig. Men hvis sammenfletningen af stilkene på fjalemoner bliver brudt under plukningen, tører de omgående ud og mister deres magiske potentiale. Det er derfor en fordel med lidt tålmodighed, indtil stilkene selv holder pause med deres viklerier.

Fjalemoners magiske potentiale

Urten har efter sigende egenskaber, der kan behandle alvorlige forgiftninger og påvirke folks følelser i udpræget grad.

Offgame Information

Senest opdateret: 19. august, 2022