Fladlandske Krydderkroner

Fladlandske Krydderkroner er en luksusret, der er smukt udformet, og samtidigt smager forrygende.

Fladlandske Krydderkroner er et fremstående udtryk.

KONSULOGISK SKILDRING

Indenfor Fladlandsk konsulogi er Fladlandske Krydderkroner populære overalt, men det er de færreste, der har råd til at lave retten. Fladlandske Krydderkroner er betegnet som en egnsret og opskrift.

Opskrift på Fladlandske Krydderkroner

En ekspert-luksuskok kan lave 1 omgang Fladlandske Krydderkroner i et køkken, ved at kombinere følgende ingredienser:

  • 1 indført bageingrediens (Elstariblefløde, mandelkrokant eller mørkskorperasp).
  • 1 indført fingermad (dampesvampetern eller elgbovbidder).
  • 1 indført frugtingrediens (gravrosiner eller gråpæreskind).
  • 1 indført krydderi (kakaostøv, kålsennep, salttakker eller skjoldkrydder).
  • 1 indført marinade (frostlage, oliveneddike eller stjerneekstrakt).
  • 1 indført søderi (kandispinde, kastanjesirup eller tulipanhonning).

Konsulogisk diskussion

Der har været debat om, hvorfor Fladlandske Krydderkroner er et fremstående udtryk, når kronradiser ikke er det. Men konklusionen er, at Krydderkroner for det første starter med ordet Fladlandsk (som altid bliver stavet med stort), og derudover indeholder udtrykket krone netop i betydningen af en Regents Krone, i modsætning til tilfældet med trækroner eller kronradiser, hvor der henvises til toppen af noget.

Find artiklen i Fladlandsk Madkunstnerhåndbog i Biblioteket.

Senest opdateret: 30. december, 2024

Privatlivsoverblik

Denne hjemmeside bruger cookies, så vi kan give dig den bedst mulige brugeroplevelse. Cookieoplysninger gemmes i din browser og udfører funktioner som at genkende dig, når du vender tilbage til vores hjemmeside og hjælpe vores team med at forstå, hvilke dele af hjemmesiden du finder mest interessante og nyttige.