Gammel Fladlandsk Tidsregning

Gammel Fladlandsk Tidsregning er en tidsregning, der er forankret i Riget Fladlandet, og er kendt for at være den, som er blevet brugt gennem størstedelen af Fladlandets historie.

Gammel Fladlandsk Tidsregning er et fremstående udtryk.

KRONOLOGISK SKILDRING

Indenfor Fladlandsk kronologi var Gammel Fladlandsk Tidsregning den mest udbredte tidsregning i Fladlandet indtil indførelsen af Ny Fladlandsk Tidsregning. Gammel Fladlandsk Tidsregning måler det Fladlandske årstal ved at tage den siddende Regents navn + hvilket år i vedkommendes Regeringstid, der var tale om. Det var utroligt rodet, især i de perioder hvor der ofte blev skiftet Regent. Året skifter ligesom i Ny Fladlandsk Tidsregning ved 1. august, og idéen er, at Regentens antal år på Tronen tæller ud fra, hvor mange årsskifte der er passeret i vedkommendes Regeringstid. Det bliver derfor kaldt år 0 indtil første gang, den 1. august bliver passeret. Fra da af, bliver det omtalt som år 1 i vedkommendes Regeringstid, indtil næste gang 1. august bliver passeret, hvorefter der er tale om 2. år.

Kendte eksempler

Indenfor Fladlandsk kronologi er et kendt eksempel på Gammel Fladlandsk Tidsregning: År 0 i Dronning Accalia Dérkomais Regeringstid, hvilket svarer til år 289 FNFT (Før Ny Fladlandsk Tidsregning).

Offgame Information

Senest opdateret: 4. juni, 2024