Glemslens Vidder (vildegn)

Glemslens Vidder (vildegn) er en vildegn, der er berygtet for sin uendelige tørke og fygende sand, som trænger ind i alle sprækker og hulrum.

KARTOLOGISK SKILDRING

Glemslens Vidder befinder sig sydøst for Fladlandet. Vildegnen grænser op til Lenet Jammersletten, samt vildegnene Melankoliderne og Tågelandet.

Indenfor Fladlandsk kartologi er Glemslens Vidder betegnet som en mellemstoregn.

Terræn og natur

Terrænet er ødemark og klippegrund. Der er ørken, så langt øjet rækker, med undtagelse af enkelte ensomme klippeformationer, der bryder horisonten. En kraftig sol blænder synet om dagen, mens en kold vind ligger landet øde om natten. Få dyr befinder sig i den udtørrede ødemark, hvor intet grønt kan leve. Der er derfor langt mellem liv og langt mellem tilgængeligt, rent vand. Oldgamle skulpturer, rester af vægge og søjler, samt tørret træ stikker flere steder op af sandets gemmer – rester fra en tid, der for længst er glemt. Det er, som om egnen selv er et enormt timeglas, der langsomt bliver fyldt med sand, og hvem ved, om sandet en dag vil fyge ind i de omkringliggende egne.

Landmærker

Vildegnen indeholder oasen Tilgivelsen og ørkenen Glemslens Vidder.

Områdefortællinger

Vildegnen indeholder ingen områdefortællinger.

Strækninger

Vildegnen indeholder ingen strækninger.

Byer

Vildegnen indeholder ingen byer.

Seværdigheder

Vildegnen indeholder ingen steder, der er betegnet som seværdigheder.

KONSULOGISK SKILDRING

Befolkningen består af vildninge, der lever af at rejse ud og hente de genstande, som tilrejsende efterlader sig, når de dør. De lokale har en stærk fortællekultur, og langt de fleste af deres holdninger og tanker er viklet ind i deres fortællinger. De forstår derfor sjældent, når fremmede forsøger at forklare dem noget, medmindre det er en del af en spændende fortælling. En lokal skik indebærer, at hver gang lokale siger farvel til hinanden, bliver det gjort med alvorstunge følelser og sørgmodige øjne, der signalerer det sidste farvel. Vildningene fortæller, at ørkenen udsuger enhver dråbe af minder og historie fra den, som er fortabt nok til at rejse derind.  Vildningene i Glemslens Vidder er de eneste, der kan komme i kontakt med de mystiske pilgrimsnomader.

Beskæftigelser

Nomade og sandsiger.

Kulturer i egnen

Vildegnen indeholder ingen anden kultur.

ENTOLOGISK SKILDRING

I vildegnen bliver følgende afdyrkelser praktiseret: Gammeltroen.

Entiteter

Vildegnen indeholder tilstedeværelse af følgende entiteter:

Amnesi, der er daimon og dominator.

KRONOLOGISK SKILDRING

Indenfor Fladlandsk kronologi blev Glemslens Vidder første gang omtalt under Standhaftighedens Skjolde (500-450 FNFT). Indtil da havde der ikke været et klart skel italesat for, hvor egnen Hyldomsdraget sluttede mod syd, men det kom der, da den Khartavianske koloniseringshær havde sendt flere folk afsted for at undersøge området. Vildegnen blev navngivet Glemslens Vidder, da folk, der kom tilbage derfra havde glemt nærmest alt, hvis de overhovedet kom tilbage.

Offgame Information

Senest opdateret: 16. august, 2022