Gnistens Inddæmning

Gnistens Inddæmning var en epoke, under Storkoloniernes Tid, der var kendetegnet ved at størstedelen af Fladlandet var inddelt i Storkolonier samt at Mirrilun er Hovedstad.

KRONOLOGISK SKILDRING

Gnistens Inddæmning er sat til at starte år 450 FNFT med etableringen af Mirrilún som Fladlandets Hovedstad i for så at slutte med etableringen af Khatalan som Fladlandets Hovedstad i 400 FNFT.

Indenfor Fladlandsk kronologi er Gnistens Inddæmning betegnet som Fladlandsk Rigshistorie og anvender Ny Fladlandsk Tidsregning.

Epokens tilknytning

Gnistens Inddæmning indgår i Storkoloniernes Tid.

Gnistens Inddæmning har ikke tilknyttede begivenheder eller forløb.

Fremhævede Rigskriftkilder

Følgende Rigsskriftkilder er fremhævede som grundlag for epoken:

  • Det er en del beretninger der ligger til grund for beskrivelsen af hvad der skete dengang, selvom meget gik tabt i krige.

Kronologiske spor

Følgende kronologiske spor er fremhævet som værende efterladt fra epoken: Fæstningsværkerne Bastion Maskiravak, Bastion Zvesztarka, Brakams Bolværk, Eddahøj, Khastenburg, Palomakastellet og Tidalikastellet blev opført i epoken. En fæstning med ukendt navn blev omdøbt til at hedde Marmorkastellet. En fæstning med ukendt navn (senere Stalagburg) blev ødelagt og efterladt som ruin. Byerne Lupinay, Værftstad og en by med ukendt navn (senere Drednan) blev opført i epoken. Frøksifraj blev omdøbt til at hedde Frøchtsifraj (Khartaviansk stavning), efter den blev en del af Den Khartavianske Storkoloni. En by, med ukendt navn, blev omdøbt til at hedde Hybenholt. En by med ukendt navn blev omdøbt til at hedde Luzerne. Byen Alztad blev ødelagt og efterladt som ruinen Spidsreden. Egnen Morænen blev oprettet. Landmærkerne Bohringers Dige, Firkløverskovene og Vestbakken blev skabt. Et fyrtårn med ukendt navn blev revet ned og genopbygget samt derefter omdøbt til at hedde Havscepteret. Attraktionen Khridima blev bygget. Attraktionen Støbemøllen blev bygget.

Fortællingen om Gnistens Inddæmning

I epoken var koloniseringen af Fladlandet sket med undtagelse af få steder.

Magthavere og territorier

Den Avillionske Storkoloni fortsatte uændret (Sydegnen, Svartunil, Vildskoven, Allesia og Neyala).

Den Azurranske Storkoloni fortsatte uændret (Bakkedalen, Daleo Markova, Daleo Romun, og Slangeheden).

Den Khartavianske Storkoloni blev udvidet til også at inkludere det Morænen og Tågedalen (udover Vestengen, Jammersletten og Firkløveret). Tågedalen faldt markant tidligere end Morænen.

Den Torccelheimske Storkoloni blev udvidet til også at inkludere Alzark, og størstedelen af Månedalen (udover Nordegnen, Nordskoven, Syrendalen og Jyrkakysten.

Få Fladlandske områder holdt stadigt stand, hvilket tæller:

Rechtsfeltslægten rådede over Khatan.

Vegaslægten rådede over en mindre del af Månedalen.

Kort med udvikling af Fladlandets magthaveres territorier umiddelbart før Gnistens Inddæmning (450 FNFT).
Kort med udvikling af Fladlandets magthaveres territorier under Gnistens Inddæmning (450-400 FNFT).
Kort over Fladlandets egne under Gnistens Inddæmning (450-400 FNFT).
Kort over Fladlandets udformning under Gnistens Inddæmning (450-400 FNFT).

Offgame Information

Senest opdateret: 13. januar, 2023