Gøgehjerter (fra Tornstad)

Gøgehjerter (fra Tornstad) er en kødingrediens, der består af konserverede hjerter fra sjældne torngøge.

KARTOLOGISK SKILDRING

Indenfor Fladlandsk kartologi bliver gøgehjerter (fra Tornstad) eksporteret fra Tornstad i Jammersletten.

ADVOLOGISK SKILDRING

Indenfor Fladlandsk advologi er gøgehjerter betegnet som en eksportvare.

Anvendelse af gøgehjerter

Gøgehjerter er en forudsætning for fremstilling af mortomikstur. Gøgehjerter er en valgmulighed i fremstilling af luksusretter, der har en indført kødingrediens som forudsætning (mundgodter, Fladlandske Krydderkroner, Fladlandske Æresfade og svøbte sommerstege).

KONSULOGISK SKILDRING

Indenfor Fladlandsk konsulogi er gøgehjerter ret svære at skaffe, da torngøge er forholdsvist sjældne, selv i Jammersletten. Normale gøges hjerter består af mørkt kød, mens torngøgenes kød er mere lyst i det. En interessant detalje er, at kødet fra torngøge minder både i udseende og smag mere om kyllingekød, men det er nok et tilfælde. Gøgehjerterne bliver oftest røget og saltet for at konservere dem, inden de bliver pakket til afrejse.

Find artiklen i Fladlandsk Markedskartotek Bog I i Biblioteket.

Grafik
Illustration 1: Freya Éowyn K. Chapman (2023).

Senest opdateret: 6. januar, 2025

Privatlivsoverblik

Denne hjemmeside bruger cookies, så vi kan give dig den bedst mulige brugeroplevelse. Cookieoplysninger gemmes i din browser og udfører funktioner som at genkende dig, når du vender tilbage til vores hjemmeside og hjælpe vores team med at forstå, hvilke dele af hjemmesiden du finder mest interessante og nyttige.