Gøgehjerter (fra Tornstad)

Gøgehjerter (fra Tornstad) er en kødingrediens, der består af konserverede hjerter fra sjældne torngøge.

KARTOLOGISK SKILDRING

I Fladlandet er gøgehjerter (fra Tornstad) mest udbredt i Jammersletten , hvori byen Tornstad ligger.

ADVOLOGISK SKILDRING

Indenfor Fladlandsk advologi er gøgehjerter betegnet som en eksportvare.

KONSULOGISK SKILDRING

Gøgehjerter er ret svære at skaffe, da torngøge er forholdsvist sjældne, selv i Jammersletten. Normale gøges hjerter består af mørkt kød, mens torngøgenes kød er mere lyst i det. En interessant detalje er at kødet fra torngøge minder både i udseende og smag mere om kyllingekød, men det er nok et tilfælde. Gøgehjerterne bliver oftest røget og saltet for at konservere dem, inden de bliver pakket til afrejse.

Senest opdateret: 1. september, 2021