KARTOLOGISK SKILDRING
Indenfor Fladlandsk kartologi bliver gøgehjerter (fra Tornstad) eksporteret fra Tornstad i Jammersletten.
ADVOLOGISK SKILDRING
Indenfor Fladlandsk advologi er gøgehjerter betegnet som en eksportvare.
Anvendelse af gøgehjerter
Gøgehjerter er en forudsætning for fremstilling af mortomikstur. Gøgehjerter er en valgmulighed i fremstilling af luksusretter, der har en indført kødingrediens som forudsætning (mundgodter, Fladlandske Krydderkroner, Fladlandske Æresfade og svøbte sommerstege).
KONSULOGISK SKILDRING
Indenfor Fladlandsk konsulogi er gøgehjerter ret svære at skaffe, da torngøge er forholdsvist sjældne, selv i Jammersletten. Normale gøges hjerter består af mørkt kød, mens torngøgenes kød er mere lyst i det. En interessant detalje er, at kødet fra torngøge minder både i udseende og smag mere om kyllingekød, men det er nok et tilfælde. Gøgehjerterne bliver oftest røget og saltet for at konservere dem, inden de bliver pakket til afrejse.
Find artiklen i Fladlandsk Markedskartotek Bog I i Biblioteket.
Grafik
Illustration 1: Freya Éowyn K. Chapman (2023).