Gravhøjskrypten

Gravhøjskrypten er en krypt, der befinder sig i Lenet Bakkedalen, og som befinder sig under den største af gravhøjene i Gravhøjsbæltet.

KARTOLOGISK SKILDRING

Gravhøjskrypten består af en række store, åbne, underjordiske kamre. Gravhøjskrypten er ofte mødested for lokale, der ønsker at diskutere svære emner, fordi ærefrygten for de døde ofte hjælper til at opnå en god, løsningsorienteret samtale. Gravshøjskrypten er efter sigende det sted, hvor flest af fortidens Regenter ligger begravet.

Oplevelsen af Gravhøjskrypten

Mødet med Gravhøjskrypten bliver beskrevet som dystert og beærende. Gravhøjskryptens indgang er bygget af store grove sten. Der er ingen døre eller gitre, så alle kan gå direkte ind. Selve krypten består af en række underjordiske kamre forbundet med korte gange. Det største af kamrene har så højt til loftet, at der ville kunne stå to oprejste personer oven på hinanden derinde. Alle lyde runger nede i selve krypten, men udover de lyde, folk selv bringer med sig, er der stille. Der er en kold og fugtig fornemmelse, der sætter sig i tøj og hår for de, der går ned til fortidens Regenter. Tankerne om, hvordan tidligere Regenter ville have handlet, slår en, samtidig med en forståelse af, at alle er dødelige og hver har sin storhedstid.

KRONOLOGISK SKILDRING

Indenfor Fladlandsk kronologi blev Gravhøjskrypten første gang nævnt under Diplomatiets Digel (600-500 FNFT), hvor den antageligt blev lavet. Gravhøjskrypten var hovedsageligt i brug, indtil Hovedstaden ikke længere befandt sig i Bakkedalen fra Standhaftighedens Skjolde (500-450 FNFT). Tidligere Regenter gik ifølge sagn ned til de afdøde Regenter i Gravhøjskrypten for at tænke og måske finde rådgivning.

Offgame Information

Senest opdateret: 12. august, 2022