Gravrosiner (fra Registad)

Gravrosiner (fra Registad) er en frugtingrediens, der består af tørrede bær fra gravbælge.

KARTOLOGISK SKILDRING

Indenfor Fladlandsk kartologi bliver gravrosiner (fra Registad) eksporteret fra Registad i Bakkedalen.

ADVOLOGISK SKILDRING

Indenfor Fladlandsk advologi er gravrosiner betegnet som en eksportvare.

Opskrift på gravrosiner

En ekspert-finsmager kan lave 1 pose gravrosiner i et køkken, med følgende afgrøde:

  • 1 sæk gravbælge med præmiekvalitet (**).

Anvendelse af gravrosiner

Gravrosiner er en forudsætning for fremstilling af mortomikstur. Gravrosiner er en valgmulighed i fremstilling af luksusretter, der har en indført frugtingrediens som forudsætning (Fladlandske Krydderkroner, Fladlandske Æresfade og lysekronekager).

KONSULOGISK SKILDRING

Indenfor Fladlandsk konsulogi er gravrosiner betragtet som en delikatesse, især på grund af den store smagsvariation. Gravrosiner er tørrede bær fra gravbælge, der vokser på gravhøjene i Gravhøjsbæltet i Bakkedalen. De er kendt for deres overraskende smag, da gravrosiner smager forskelligt alt efter, hvilken gravhøj de er vokset på. Dog har alle gravrosiner en eftersmag af kanel.

Find artiklen i Fladlandsk Markedskartotek Bog I i Biblioteket.

Grafik
Illustration 1: Freya Éowyn K. Chapman (2023).

Senest opdateret: 28. april, 2025

Privatlivsoverblik

Denne hjemmeside bruger cookies, så vi kan give dig den bedst mulige brugeroplevelse. Cookieoplysninger gemmes i din browser og udfører funktioner som at genkende dig, når du vender tilbage til vores hjemmeside og hjælpe vores team med at forstå, hvilke dele af hjemmesiden du finder mest interessante og nyttige.