Havscepteret

Havscepteret er et fyrtårn, der befinder sig i Kronlenet, og som er kendt for at være det livsvigtige fyrtårn, skibene sigter efter for at komme i havn.

KARTOLOGISK SKILDRING

Havscepteret er placeret i den yderste del af Værftstad, lige op af havet. Havscepteret er betydningsfuldt i forhold til at lede Fladlandske søfarere ind i sikkerhed, når de kommer hjem fra havet.

Oplevelsen af Havscepteret

Havscepteret bliver beskrevet som en lys, høj bygning med et varmt klart lys fra toppen.

Ved fyrtårnet kan folk skue ud mod Abyssalhavet og se skibe sejle ind og ud af Safirfjorden. Havscepteret er flot udsmykket, men samtidig solidt som et borgtårn. Lyden af bølgeskvulp og mågeskrig blander sig med lyden af vindens blæsen. Hvis nogen står i toppen af fyrtårnet, når det er tændt, kan de høre den knitrende ild, der skaber lyset. Kroppen bliver rusket på vindfyldte dage, og hvis nogen går helt til tops i fyrtårnet, kan de på blæststærke dage mærke træet knirke og give sig lidt. Tankerne om havets nærmest uendelige udstrækning skaber enten frygt eller en følelse af frihedslængsel.

KRONOLOGISK SKILDRING

Indenfor Fladlandsk kronologi blev fyrtårnet bygget omkring år 700 FNFT (under Ragnars Gyldne Regime) med ukendt navn. Omkring år 405 FNFT (under Gnistens Inddæmning) blev fyrtårnet revet ned og derefter genopført på ny i forbindelse med grundlæggelsen af Værftstad. I den sammenhæng blev fyrtårnet omdøbt til at hedde Havscepteret.

Kronologisk diskussion

Ifølge et rygte havde Fladlandske spioner sneget sig ind i fyrtårnet og slukket det under Håbets Støbeform, hvilket skulle have været medvirkende til, at den Avillionske Armada kuldsejlede i de tårnhøje bølger, som Extazia lod ramme den.

Offgame Information

Senest opdateret: 1. maj, 2024