Helbrederlaug

Helbrederlaug er laug, der er opbygget om helbredelse, og medlemmerne er oftest helbredere.

DISSEKTOLOGISK SKILDRING

Indenfor Fladlandsk dissektologi bærer medlemmer af et helbredbrederlaug et symbol på et armbind lavet af bandage. De bærer oftest helbrederlaugets symbol på den ene overarm. Symbolet består af tre dråber, symboliserende livsmaterierne kredsløb, marv og væv, der roterer om en cirkel i midten, som symboliserer livet. De, der bærer mærket, viser, at de er interesserede i at helbrede folk med lidelser. Mærket bliver anvendt i hele Riget, hvor de, der bærer mærket, har afgivet et løfte om at helbrede syge og døende, uanset om de er på ens egen eller på fjendens side. Mærket bliver ofte båret af felthelbredere ude ved fronterne, hvor de forsøger at hjælpe krigens ofre. De fleste hære vælger at lade felthelbredere komme til og redde døende, da det ville være æresløst at gå efter at skade de, der bærer mærket.

Helbredere og miksturbehandlere

Indenfor Fladlandsk dissektologi er der lidt sløret afgrænsning mellem helbredere og miksturbehandlere. På den ene side er en del helbredere også miksturbehandlere, og der endda dem, der synes det bør blive kaldt miksturhelbredere, nærmere end miksturbehandlere, for at tydeliggøre at en del miksturbehandling minder om helbredelse. På den anden side er der tilsvarende mange helbredere, der har svært ved at se sig selv sammenlignet med folk, der udfører skadelige miksturbehandlinger, som eksempelvis syreætsning. Der er dog oftest enighed blandt både helbredere og miksturbehandlere om at sandsigere og sandsigning ikke har noget med helbredelse at gøre. Det betyder at de fleste medlemmer af helbrederlaug er helbredere, men at der ofte også er enkelte miksturbehandlere. Der er ikke officielt medlemmer, som er sandsigere.

KOSMOLOGISK SKILDRING

Indenfor Fladlandsk kosmologi mener en del sandsigere at cirklen i midten af helbrederlaugets symbol henviser til livsmaterien aura. Det er der dog ikke meget opbakning til i helbrederlauget.

Offgame Information

Senest opdateret: 31. oktober, 2023