Herbalik

Herbalik er en praksisvariant af urtekundskab, og indebærer at kombinere urter til at skabe urtemedicin.

HERBOLOGISK SKILDRING

Her kommer en beskrivelse af, hvordan det er muligt at praktisere herbalik.

For til at kunne praktisere herbalik

En herbalist har brug for træning.

For at kunne praktisere herbalik er det en forudsætning at have magiske urter, som herbalisten eventuelt selv kan anskaffe, hvis vedkommende er en dygtig urtesamler. Alternativt kan herbalisten vælge at købe dem.

Det er en fordel for herbalisten at praktisere herbalik i et tørreskur, men det er ikke nødvendigt, hvis bare vedkommende har urter og remedier med sig.

Det vil være en fordel for herbalisten, hvis vedkommende er skriftkyndig, så personen kan nedskrive noter, men det er ikke nødvendigt.

Introduktion til magiske urter

Hvad enten herbalisten indsamler sine urter selv eller køber dem, er det en stor fordel for vedkommende at have en grundlæggende viden om dem.

Urters styrke og trin

Urter bliver inddelt ud fra deres sjældenhedsgrad, da det tilsyneladende hænger sammen med deres kraftgrad. Jo sjældnere en given urt er, jo mere kraftfuld er dens magiske potentiale. Urter er opdelt i trin fra 1 til 3, selvom der er rygter om, at der måske eksisterer mere sjældne og dermed mere kraftfulde urter.

Hvordan herbalisten laver urtemedicin

Når herbalisten kombinerer to urter, kan vedkommende skabe urtemedicin, der kan påføre modtageren en magisk effekt. Hver kombination af to urter giver en specifik effekt. Herbalisten kan dermed styre, hvilken effekt urtemedicinen får gennem, hvilke urter blandingen indeholder.

Herbalisten starter med at beslutte, hvilken effekt vedkommende gerne vil lave og finder derefter frem til, hvilke to urter der tilsammen skaber den ønskede effekt. Herefter bruger herbalisten enten opskriften, vedkommende kender, eller prøver sig frem. Jo flere kombinationer, herbalisten afprøver, desto større bliver vedkommendes viden om opskrifter på urtemedicin. Herbalisten kan også sammenligne noter med andre herbalister for at udvide deres fælles viden om urtemedicin.

Til sidst blander herbalisten sin urtemedicin i en posesæk. Herfra kan personen lave flere doser af urtemedicinen i løbet af den dag, vedkommende har lavet den. Dens kraft vil svinde ind løbende, og personen kan få brug for at lave en ny portion.

Doser af urtemedicin

Herbalisten udformer en dosis for hver gang, vedkommende ønsker at påvirke en modtager. Herbalisten kan vælge imellem en kop varm urtete eller et urteomslag. Vedkommende kan kun give en dosis urtemedicin direkte til modtageren. På den måde ved modtageren altid, at det er herbalisten, der har lavet urtemedicinen.

Avanceret urtemedicin

Urtemedicin har en tydelig smag og lugt af urter, og derfor vil modtageren være klar over, at vedkommende er ved at blive påvirket af en dosis urtemedicin. Modtageren kan til gengæld ikke vide, hvilken urtemedicin herbalisten har tænkt sig at påvirke vedkommende med. Herbalisten kan lave doser i de tre varianter urteamuletter, urteomslag og urtete.

KOSMOLOGISK SKILDRING

Indenfor Fladlandsk kosmologi er herbalik betegnet som et mystisk praksisvariant.

Offgame Information

Senest opdateret: 15. september, 2023