Iaccaccai

Iaccaccai er en titan, der er omstrejfer i vildegnen Tavshedskrybben, og som er berygtet for at indgyde dyb fortvivlelse i folks sind.

ENTOLOGISK SKILDRING

Iaccaccai er ifølge myten et stort larvelignende væsen, der er kendetegnet ved, at den har mørk, metallisk panserhud, fyldt med rustlignende pletter. Titanen bliver i folkemunde kaldt Rustprinsessen, fordi den nærmest virker til at pynte sig med rust, så meget som den har af rustne plader omkring sig og ikke mindst pletter, der ligner rust. Rustprinsessen er dermed et samnavn for Iaccaccai. Myten fortæller, at Iaccaccai engang var en smuk sommerfugl. Daimonen Angxt spurgte Iaccaccai om, hvor højt den kunne flyve. Iaccaccai svarede, at den kunne flyve højt som ingen anden. Dertil foreslog Angxt, at Iaccaccai vel næppe kunne flyve så højt som solen. Iaccaccai, der ønskede at vise sig, fløj straks op mod solen og fik derved brændt sine farverige vinger af og krop svitset af solens varme. Iaccaccai styrtede vingeløs mod jorden og har her ligget stille i sit område af Tavshedskrybben lige siden. Iaccaccai er dog ikke død, men fyldt med fortvivlelse og selvbebrejdelse. Iaccaccai skaber ofte fortvivlelse i uvidende forbipasserendes sind. Det virker tilsyneladende tilfældigt, hvem den udøver sin magt på, men ingen kan helt vide sig sikker.

Lokalbefolkningen hævder, at titanen er let at finde, men nærmest umulig at komme i kontakt med, da den er i en dyb dvale. Lokalbefolkningen anbefaler, at rejsende altid bør have tørrede blomster med og lægge dem ved titanen for at stå bedre med den.

En teori beskriver, at Iaccaccai i øjeblikket er i en form for pubbestadie, hvorfra den om tusinde år vil vende tilbage til at være en sommerfugl igen.

Kategorisering af Iaccaccai

Iaccaccai bliver kategoriseret som en trin 2 titan af varianten omstrejfer. Du kan her læse begrundelsen for kategoriseringen:

Orakeltegn: Der er ingen observationer af orakeltegn for Iaccaccai, så det bliver formodet, at entiteten er ude af stand til at skabe dem.

Tilstedeværelse: Iaccaccais tilstedeværelse er blevet observeret indenfor en lille del af vildegnen Tavshedskrybben, nærmere betegnet som Rustreden. Derfor bliver tilstedeværelsen kategoriseret som dækkende en by.

Indflydelse: Iaccaccais indflydelse er blevet observeret indenfor den del af vildegnen Tavshedskrybben, der har områdefortællingen Rustsporet. Derfor bliver tilstedeværelsen kategoriseret som dækkende en småegn.

Rækkevidde: Iaccaccais rækkevidde bliver ud fra tilstedeværelse og indflydelse beregnet til at strække sig indenfor den del af vildegnen Tavshedskrybben, der har områdefortællingen Rustsporet. Derfor bliver rækkevidden kategoriseret som dækkende en småegn.

Trin: Iaccaccai bliver ud fra orakeltegn og rækkevidde beregnet til at være en trin 2 entitet.

Type: Iaccaccai bliver beskrevet som havende én fast, fysisk form. Den bliver derfor kategoriseret som en titan.

Variant: Iaccaccai befinder sig i en stærkere entitets domæne (Rekiem) og bliver derfor kategoriseret som en omstrejfer.

Tilbedelse: Iaccaccais tilbedere er ofte folk, der er føler, de er nået til en blindgyde i deres liv, eller som har brug for at tage en svær beslutning. Det er ifølge EVEA’s Tempellov tolereret at tilbede eller indgå en orakelpagt med entiteten. Tilbedelse af entiteten bliver set som en del af trosretningen gammeltroen.

Oplevelsen af Iaccaccai

Mødet med titanen bliver beskrevet som bekymrende og rystende. I nærheden af titanen ligger flere stumper af rustent metal med sort overflade spredt omkring. Selve titanens enorme form, der er stort som et hus, ligger ubevægeligt hen. Den er mat sort med enkelte brune pletter, der kunne ligne rust. I luften omkring er der ingen lyde, selv Iaccaccai i dens dybe dvale er stille som graven. En dyb forstyrrelse af balancen træder ind og øjenlågene bliver tunge. En ubehagelig følelse af, at noget forfærdeligt er sket her, får maven til at spænde og vejrtrækningen til at blive anstrengt. Selvom titanens enorme form ligger stille, spirer tanker om at vende sig om og flygte konstant. Der er noget helt galt her, og det er ikke sikkert at blive for at finde ud af, hvad det er.

Offgame Information

Senest opdateret: 9. januar, 2023