Jammersletten

Jammersletten er et Len i Riget Fladlandet, der er kendt for at være et stort, men ufrugtbart Len.

KARTOLOGISK SKILDRING

Jammersletten befinder sig i den sydvestlige del af Fladlandet. Lenet grænser op til Lenene Firkløveret, Slangeheden og Vestengen, samt vildegnene Glemslens Vidder, Melankoliderne og Tågelandet. Lenet består af 14 Herreder.

Indenfor Fladlandsk kartologi er Jammersletten betegnet som en mellemegn.

Terræn og natur

Terrænet er græsland, klippegrund og ødemark. Lenet Jammersletten er et stort, men forholdsvist ufrugtbart, område. Nær bjergene bliver terrænet stejlt og ufremkommeligt. At det gamle flodleje er nærmest udtørret har resulteret i, at meget lidt af Jammersletten har nogen form for plantevækst.

Landmærker

Lenet indeholder landmærkerne Glemslens Vidder (ørken) og Khallars Kløft.

Områdefortællinger 

Lenet indeholder områdefortællingen Sagnslagmarken.

Strækninger

Lenet indeholder ingen strækninger.

Byer

Lenet indeholder staden Merkhiara samt Lensstaden Tornstad.

Seværdigheder

Lenet indeholder ingen steder, der er betegnet som seværdigheder.

ARISTOLOGISK SKILDRING

Lensejeren af Jammersletten er Slægten Argenor.

CELESTOLOGISK SKILDRING

I Lenet bliver følgende Religioner praktiseret: EVEAtroen.

Særligt udbredte favoriseringer er Archimedestroen og Vartigantroen.

Helligdomme

Lenet indeholder følgende kendte Helligdomme: Jammerslettens Tempel.

Guddomme

Lenet er velsignet med tilstedeværelse af følgende Guddomme:

Extazia, Vartigan, Eurika og Archimedes, der er dominatorer.

KONSULOGISK SKILDRING

Befolkningen er gode til at fortælle historier om, hvorfor netop de har det hårdere end alle andre. Folkene i Lenet fortæller det altid, som om de er ligeglade, men det er tydeligt noget, de går meget op i. De er utroligt stolte af at komme fra Jammersletten, fordi de mener, det betyder, at de har haft et hårdere liv end alle andre. Der er flere miner, hvorfra der bliver udvundet kviksølv, hvilket er af stor betydning for Fladlandet, men som desværre også er giftigt for dem, der arbejder med det.

Beskæftigelser

Gedehyrde, alkymist, kviksølvminearbejder, minearbejder og lykkejæger.

Kulturer i egnen

Egnsskikke inkluderer, at de fleste lokale har lært at bruge slyngen ved at øve sig i at ramme folk på den modsatte side af Khallars Kløft, som forsøger på at kaste døde i kløften. Det er også en tradition, at der én gang om året, i den tørreste periode, bliver lavet et optog, hvor de, der er gift, går hånd i hånd, begge med en krans af torne om hovedet.

ENTOLOGISK SKILDRING

I Lenet bliver følgende afdyrkelser praktiseret: Gammeltroen.

Entiteter

Lenet indeholder ikke tilstedeværelsen af entiteter.

KRONOLOGISK SKILDRING

Indenfor Fladlandsk kronologi blev Jammersletten oprettet under Dødshøsten (900-850 FNFT) som én samlet egn med navnet Hyldomsdraget. På daværende tidspunkt var den sydligste del af egnen dog ikke en del af området. Under Standhaftighedens Skjolde (500-450 FNFT) indtog Den Khartavianske Koloniseringsstyrke området og deres leder Khallar Liopantra var stærkt uimponeret og beskrev det som en ufrugtbar jammerslette, og valgte desuden at indlemme området syd for egnen. Befolkningen vænnede sig efterhånden til navnet Jammersletten, og egnen blev i sidste halvdel af epoken omdøbt til Jammersletten. Hyldomsdraget blev dermed en forældning af Jammersletten. I 289 FNT blev Jammersletten formaliseret som værende et Fladlandsk Len, som en del af nyetableringen af Riget Fladlandet.

Offgame Information

Senest opdateret: 29. september, 2023