Jotun

Jotun er vætter, der er menneskelignende med dyriske træk, iklædt snavsede tøjrester, som overfalder rejsende uden varsel.

BÆSTOLOGISK SKILDRING

Jotun er ifølge myten dyriske og menneskelignende væsner, som oftest er meget aggressive og kan være farlig overfor alle væsner, den ikke betragter venligtsindede eller som en del af sin art.

Indenfor Fladlandsk bæstologi er jotun betegnet som middelstore, ualmindelige, middelændrende, middelfarlige og humanoide.

Kategorisering af jotun

Jotun er gennem bæstvejning kategoriseret på følgende måde:

  • Størrelsesgrad: Jotun er ifølge en myte blevet sammenlignet med et menneske i størrelse, og de bliver derfor kategoriseret som værende middelstore.
  • Væsentræk og type: Jotun bliver beskrevet som værende samme størrelse som et menneske, hvilket gør dem humanoide, og de bliver derfor kategoriseret som vætter.
  • Sjældenhedsgrad: Fortolkning af myterne fortæller, at jotun befinder sig på mørke steder, som eksempelvis i dybe skove i vildegne, oftest blevet set i områder nær bjerge. Det bliver beskrevet, at det ofte forudsætter, at folk medbringer noget at lokke med såsom chokolade, så derfor bliver de kategoriseret som ualmindelige.
  • Kraftgrad: Jotun bliver beskrevet som værende i stand til at bære på alskens sygdomme og sprede dem omkring sig hvis andre kommer dem for nær. Jotun bliver derfor betegnet som middelændrende.
  • Farlighedsgrad: Jotun bliver beskrevet som værende manipulerende og udspekulerede. De bliver derfor kategoriseret som værende middelfarlige.
  • Trin: Jotun bliver beskrevet som middelstore, ualmindelige, middelændrende og middelfarlige, hvilket fører til, at de bliver kategoriseret som trin 3 vætter.
  • Varianter: Det er ifølge Navíos Bæstologielektorat ikke registreret varianter af jotun.

Oplevelsen af et møde med en jotun

Mødet med en jotun bliver beskrevet som en stærk oplevelse, hvor verden bliver smukkere og mere fantastisk at deltage i. Jotun har en evne til at få mennesker til at fortabe sig i den vilde ukontrollerede natur med det formål, at de bliver fanget i skovenes dybe ro. Jotun vil dog oftest vise sig som aggressive, hvis menneskene ikke lader sig forblænde og underkaste det vilde liv. I nærheden af jotun vil skoven derfor være ekstra grøn, lugte ekstra stærke og livet ekstra nærværende. Tanker om at blive i skoven slår ind: “Måske er denne smukke verden og mere essentiel end min egen?”

Offgame Information

Senest opdateret: 2. oktober, 2023