Kålsennep (fra Tilio)

Kålsennep (fra Tilio) er et krydderi, der består af sennepsfrø, som er kværnet og opblandet til en tyk, gulbrun sovs med en stærk smag.

KARTOLOGISK SKILDRING

Indenfor Fladlandsk kartologi bliver kålsennep (fra Tilio) eksporteret fra Tilio i Syrendalen.

ADVOLOGISK SKILDRING

Indenfor Fladlandsk advologi er kålsennep betegnet som en eksportvare.

Opskrift på kålsennep

En ekspert-finsmager kan lave 1 glas kålsennep i et køkken, med følgende afgrøde:

  • 1 sæk urkål (fra Tilio) med præmiekvalitet (**)

Anvendelse af kålsennep

Kålsennep er en forudsætning for fremstilling af merkurmikstur. Kålsennep er en valgmulighed i fremstilling af luksusretter, der har et indført krydderi som forudsætning (festfyld, Fladlandske Krydderkroner, Fladlandske Æresfade, mundgodter og svøbte sommerstege).

KONSULOGISK SKILDRING

Indenfor Fladlandsk konsulogi er kålsennep særligt kendt for den velsmagende sammenvævning med urkål. Et rygte fortæller, at smukke vægtæpper fra Tilio oftest har en medfølgende duft af kålsennep. Der er i Fladlandet en udfordring med, at nogle handlende har svært ved at se forskel på kålsennep og tulipanhonning, hvilket har ledt til nogle uheldige situationer.

Find artiklen i Fladlandsk Markedskartotek Bog I i Biblioteket

Grafik
Illustration 1: Freya Éowyn K. Chapman (2023).

Senest opdateret: 30. april, 2025

Privatlivsoverblik

Denne hjemmeside bruger cookies, så vi kan give dig den bedst mulige brugeroplevelse. Cookieoplysninger gemmes i din browser og udfører funktioner som at genkende dig, når du vender tilbage til vores hjemmeside og hjælpe vores team med at forstå, hvilke dele af hjemmesiden du finder mest interessante og nyttige.