Khatalan

Khatalan er en storstad, der er Lensstaden i Lenet Khatan og er kendt for at være udformet som en fæstning.

KARTOLOGISK SKILDRING

Byggestilen i Khatalan er kendetegnet ved, at bygningerne alle har flere etager og samtidigt har flere kælderetager. Mange af dem har broer imellem sig eller gange mellem kældrene.

Indenfor Fladlandsk kartologi er Khatalan betegnet som Lensstad.

Attraktioner og fæstningsværker

Storstaden indeholder attraktionerne Khatans Tempel, Rechtsfeltkrypten og Akademiet Stradamos, samt Lensfæstningen Khiburg.

ADVOLOGISK SKILDRING

Storstaden ligger ikke ved vandveje og kan derfor udelukkende blive tilgået fra land. 🐃

Eksportvarer

Storstaden er kendt for følgende eksportvarer:

Sendingen mørkel.

Genstanden mørkskorperasp (fra Khatalan).

KONSULOGISK SKILDRING

Khatalan er den tættest befolkede by i Fladlandet, og byen er nærmest en forlængelse af Lenssfæstningen Khiburg, samt bygget til at kunne modstå selv tung belejring. At bygningerne er bygget meget tæt har gjort, at der var behov for at tænke meget på brandsikkerhed. Hver bygning går i arv i en Vartigantro slægt, og det er den eneste måde at eje hjem på i byen. Det er dog muligt at leje sig ind på et værelse, hvis en Vartigantro slægt står inde for en.

Indbyggerne

Indbyggerne er kendt for altid at have et stykke af Khatalans murværk med sig, når de er ude at rejse, for det hjælper dem med at føle sig trygge, siden de murværker aldrig har været besejrede. Folk, der kommer fra Khatalan, ser byen som Fladlandets sande kerne og hjerte. De ser sig som de mest sande Fladlændinge, og det er for dem irrelevant, at Fladlandet har skiftet Hovedstad. I Khatalanernes øjne var det kun godt, at alle papirnusserne flyttede væk, for de var i sidste ende lidt i vejen. Khatalanere kan ofte blive genkendt på, at de har svært ved at skjule, hvor stolte de er af at komme derfra, og hvor meget de elsker deres by. Nogle sætter en ære i at kunne nævne, hvor mange slægtsled tilbage de har boet i byen.

KRONOLOGISK SKILDRING

Indenfor Fladlandsk kronologi blev byen første gang nævnt, da den antageligt blev opført i Fladlandsk byggestil under Ragnars Gyldne Togter (800-750 FNFT) med navnet Gammelstad. Måske. Der lå i hvert fald en by her tidligere, som var meget gammel, så den har sikkert heddet Gammelstad. Gammelstad bliver derfor betragtet som en forældning af Khatalan. Under Ragnars Gyldne Regime (750-700 FNFT) blev Stradamos og Gammelborg bygget i byen. Under Eftermælernes Arv (700-600 FNFT) blev byen omdøbt til at hedde Khatalan, hvilket var ment som en hyldest til Khartavia, der havde været en stor inspiration for Rechtsfeltslægten. Fæstningen Gammelborg blev nedlagt og genopført under navnet Khiburg. Rechtsfeltkrypten blev også opført. Under Diplomatiets Digel (600-500 FNFT) blev en Helligdom dedikeret til Vartigan opført i byen. Under Håbets Støbeform (400-289 FNFT) blev Helligdommen udbygget og indviet til Rigsreligionen EVEAtroen. I den sammenhæng blev den omdøbt til at hedde Khatans Tempel.

Offgame Information

Senest opdateret: 27. december, 2022