Khiburg

Khiburg er en fæstning, der er Lensfæstningen i Khatan, og som er kendt for at være Fladlandets mest uindtagelige fæstning.

KARTOLOGISK SKILDRING

Borgen ligger på klippemassivet Sagaplateauet og er bygget sammen med Lensstaden Khatalan i en sådan grad, at det kan virke, som om hele byen er en fæstning.

Khiburg har en stor og velbevogtet kælder, hvorunder Rechtsfeltkrypten befinder sig.

STRATOLOGISK SKILDRING

I betragtning af, hvor gammel fæstningen er, er det noget af en bedrift at kunne sige, at den aldrig har været besejret af fjender.

Khiburg bliver ivrigt vedligeholdt og enhver sprække, der måtte opstå, bliver omgående repareret og forstærket med mørkel. Fæstningen indeholder store lagre af mad og har desuden adgang til vand fra en underjordisk flod, så det er svært at knække den gennem belejring.

Indenfor Fladlandsk stratologi er Khiburg betegnet som Lensfæstning og borg, samt slægtsfæstning for Slægten Rechtsfelt.

KONSULOGISK SKILDRING

Det er kun de, som Rechtsfeltslægten har tiltro til eller har inviteret, som bliver lukket ind i borgen. Det har så længe, Rigshistoriekilder går tilbage, været Slægten Rechtsfelt, der ejede området. Netop derfor er der også en stærk tiltro til Khiburg og slægten fra de, der arbejder på fæstningen, eller bor i området.

Et rygte beskriver, at det burde være muligt at snige sig ind under borgen gennem Sagakatakomberne, hvis der var et kort over dem. Der er dog endnu ikke eksempler på nogen, det har haft held med det.

Oplevelsen af Khiburg

Stemningen ved fæstningen er rolig, selvsikker og tryg. Ved Khiburg er der altid fyldt med liv. Der er altid mange folk, der kommer ind og ud af fæstningen, i rask gang. Soldater, tjenere, vagter, udsendinge fra andre egne og handlende har travlt, men hilser ofte høfligt på dem, de kender. For alle kender hinanden. Der bliver skulet mistroisk til enhver, der måtte sætte fod i fæstningen for første gang. Der er meget snak blandt de folk, der passerer forbi, og lyden af håndværkere, som vedligeholder fæstningen, bryder indimellem igennem talestrømmene. Skuldrene falder ned, og åndedrættet falder til ro. Tanker om, at alle virker til at kende alle, skaber en følelse af tryghed for de, der er stedkendte, men kan skabe uro eller utryghed for udefrakommende. Er det udelukkende muligt at blive en del af fællesskabet for folk, der er vokset op her?

KRONOLOGISK SKILDRING

Indenfor Fladlandsk kronologi blev fæstningen første gang nævnt, da den blev opført i Fladlandsk stil under Ragnars Gyldne Regime (750-700 FNFT), selvom det kan være svært at vurdere, fordi der er så lidt tilbage af den oprindelige fæstning. Under Eftermælernes Arv (700-600 FNFT) blev den gamle fæstning nedlagt og på resterne af den, blev der opført en ny i Khartaviansk byggestil, som fik navnet Khiburg. Gammelborg er dermed en forældning af navnet på Khiburg. Måske. Der lå i hvert fald en fæstning her tidligere, som var meget gammel, så den har sikkert heddet Gammelborg. I forbindelse med, at Khiburg blev bygget, blev fæstningen også udvidet med en større kælder, og derunder en krypt som fik navnet Rechtsfeltkrypten.

Offgame Information

Senest opdateret: 17. august, 2022