Kønsudtryk

Kønsudtryk er kulturudtryk, som personer kan bruge til at signalere kønsidentiteter og dermed foretrukne pronominer med, der både kan være det samme som eller afvige fra deres kønsidentitet.

KONSULOGISK SKILDRING

Kønsudtryk bliver ofte beskrevet som et lærrede, hvorpå kønsmarkørerne er malingen. Personers kønsudtryk er dermed ikke kønsladede i sig selv i modsætning til kønsmarkørerne.


De fleste eksperimenterer indimellem med deres kønsudtryk, hvilket nogle gange betyder, at de pronominer, en person bliver forsøgt tiltalt med ud fra deres kønsudtryk, ikke er dem, vedkommende gerne vil blive tiltalt med. I de situationer er det selvfølgelig normalt, at folk hjælper hinanden godt på vej. Det kan eksempelvis være ved, at personen fortæller, hvilket pronominer vedkommende gerne vil blive tiltalt med. Alternativt er det altid acceptabelt at spørge andre om, hvilke promominer de gerne vil blive tiltalt med. Mange vælger, hvis de er i tvivl eller opfatter, at nogen har mere end en slags kønsmarkører, at forsøge at tiltale folk neutralint, hvilket sjældent bliver opfattet uhøfligt. Hvis nogen er forvirrede om, hvordan de bør tiltale andre, er det altid acceptabelt at bruge folks navne eller det ubestemt pronomen “vedkommende”.

Offgame Information

Senest opdateret: 21. december, 2022