Krabbekratt (fra Peskes)

Krabbekratt (fra Peskes) er en kødingrediens, der består af kødudkrat fra klatrekrabber.

KARTOLOGISK SKILDRING

Indenfor Fladlandsk kartologi bliver krabbekratt (fra Peskes) eksporteret fra Peskes i Jyrkakysten.

ADVOLOGISK SKILDRING

Indenfor Fladlandsk advologi er krabbekratt betegnet som en eksportvare.

Anvendelse af krabbekratt

Krabbekratt er en forudsætning for fremstilling af temporimikstur. Krabbekratt er en valgmulighed i fremstilling af luksusretter, der har en indført kødingrediens som forudsætning (mundgodter, Fladlandske Krydderkroner, Fladlandske Æresfade og svøbte sommerstege).

KONSULOGISK SKILDRING

Indenfor Fladlandsk konsulogi kommer krabbekratt fra en særlig art Jyrkakrabber, der bliver kaldt klatrekrabber, fordi de bruger det meste af deres liv på at kravle op ad Jyrkakystens stejle klipper, hvor fiskere fra Peskes kan fange dem ved at fire sig ned fra toppen. Krabberne bliver derefter flækket, og deres kød bliver så krattet ud, hvilket har ledt til, at det bliver kaldt krabbekratt.

Find artiklen i Fladlandsk Markedskartotek Bog I i Biblioteket.

Grafik
Illustration 1: Freya Éowyn K. Chapman (2023).

Senest opdateret: 6. januar, 2025

Privatlivsoverblik

Denne hjemmeside bruger cookies, så vi kan give dig den bedst mulige brugeroplevelse. Cookieoplysninger gemmes i din browser og udfører funktioner som at genkende dig, når du vender tilbage til vores hjemmeside og hjælpe vores team med at forstå, hvilke dele af hjemmesiden du finder mest interessante og nyttige.