Kryos

Kryos er en titan, der er omstrejfer i vildegnen Frossahvælv, og som er berygtet for at bruge sin gennemsigtighed til at gemme sig lige under vandoverfladen.

ENTOLOGISK SKILDRING

Kryos er ifølge myten et enormt gople-lignende væsen. Myten fortæller, at Kryos tråde kan fange og suge mennesker tomme for livskraft. Kryos er i konstant bevægelse under vandoverfladen, allestedsnærværende og afventende. Kryos bliver beskrevet som gennemsigtig, så det kan være svært at se den i det klare bjergsøvand. Myten fortæller, at Kryos samler på genstande, der er mistet. Falder en person ned gennem isen, er der en risiko for, at isen når at lukke sig, så Kryos får en ny person til sin samling.

Lokalbefolkningen hævder, at det er muligt at finde entiteten i hele søen, og at der ofte viser sig et mylder af mindre gobler, inden titanen nærmer sig. Lokalbefolkningen anbefaler, at folk, der oplever entitetens tilstedeværelse, giver sig til at bevæge sig i små, konstante, rytmiske bevægelser. Det kan måske lade titanen tro, at der blot er tale om mindre bølger.

En teori beskriver, at titanen oprindeligt opstod ved, at den var en del af Livsgletcheren, der faldt ned i bjergsøen og ikke kunne komme op og ud i havet, hvor den hørte til.

Kategorisering af Kryos

Kryos bliver kategoriseret som en trin 3 titan af varianten omstrejfer. Du kan her læse begrundelsen for kategoriseringen:

Orakeltegn: Der er ingen observationer af orakeltegn for Kryos, så det bliver formodet, at entiteten er ude af stand til at skabe dem.

Tilstedeværelse: Kryos’ tilstedeværelse er blevet observeret indenfor en begrænset del af vildegnen Frossahvælv, der har landmærket Kryossøen. Derfor bliver tilstedeværelsen kategoriseret som dækkende en småegn.

Indflydelse: Kryos’ indflydelse er blevet observeret indenfor den del af vildegnen Frossahvælv, der har landmærket Kryossøen. Derfor bliver tilstedeværelsen kategoriseret som dækkende en mellemegn.

Rækkevidde: Kryos’ rækkevidde bliver ud fra tilstedeværelse og indflydelse beregnet til at strække sig indenfor den del af vildegnen Frossahvælv, der har landmærket Kryossøen. Derfor bliver rækkevidden kategoriseret som dækkende en mellemegn.

Trin: Kryos bliver ud fra orakeltegn og rækkevidde beregnet til at være en trin 3 entitet.

Type: Kryos bliver beskrevet som havende én fast, fysisk form. Den bliver derfor kategoriseret som en titan.

Variant: Kryos befinder sig i en stærkere entitets domæne (Ras) og bliver derfor kategoriseret som en omstrejfer.

Tilbedelse: Kryos bliver ofte tilbedt af folk, der har svært ved at holde sig i ro. Det er ifølge EVEA’s Tempellov tolereret at tilbede eller indgå en orakelpagt med entiteten. Tilbedelse af entiteten bliver set som en del af trosretningen gammeltroen.

Oplevelsen af Kryos

Mødet med titanen bliver beskrevet som ubehageligt og kvælende. I nærheden af titanen er der adskillige mindre gopler og nærmest ingen bølger. En dyb stilhed som om ingen vind eller dyr tør røre på sig. Nakkehårene rejser sig, mens kroppen trækker sig sammen. Tanker om at flygte springer frem, alt handler om at komme væk og overleve titanens voldsommen nærhed.

Offgame Information

Senest opdateret: 8. september, 2023