Kyria

Kyria er et Akademi, der befinder sig i Lenet Allesia, i Kyriakastellet, og som er kendt for at være det Akademi i Fladlandet, der har de sværeste optagelsesprøver.

KARTOLOGISK SKILDRING

Kyria indeholder værksmøllen Bogtrykkeriet. Kyrias Kollegium er tilknyttet Akademiet Kyria.

ARISTOLOGISK SKILDRING

Kyria indeholder Kyrias Dissektologielektorat og Kyrias Taktologielektorat.

Kyrias omdømme fortæller om et Akademi, hvor der bliver sat stor ære i, at de, der kommer ind, allerede er talentfulde, når de starter. For at sikre sig de største talenter, har Kyria er yderst svær optagelsesprøve, men for de, der klarer prøven og bevist deres talent, vil Akademiet til gengæld gøre meget, og sætter endda en ære i at holde gebyret for optagelse på et rimeligt niveau. Livet på Akademiet indebærer efter sigende hård træning og selv med et nedsat optagelsesgebyr, har størstedelen af Akademiets studerende har stadig brug for velhavende donatorer. Kyria bliver ofte valgt som Akademi ud fra et ønske at den studerende er exceptionelt dygtig til det de specialiserer sig i.

Kyrias Akademiorestige 

Kyria bliver, ud fra Fladlandsk Aristologi, vurderet til at have Akademiprestige 14.

På Kyria er der følgende særpræg på de tre Akademilinjer, som bliver udbudt:

  • Kriglinjen har særligt fokus på diskretion og forklædning samt opbygning af forsvar.
  • Diplomatilinjen har fokus bred kulturforståelse og det store perspektiv.
  • Magilinjen har fokus på improvisation og kombination af forskellige teknikker.

STRATOLOGISK SKILDRING

Kyria befinder sig inde i Kyriafæstningen og er derfor meget godt beskyttet.

KONSULOGISK SKILDRING

Studerende fra Kyria har lært, at det kræver hårdt arbejde for at nå til toppen. De er ofte diplomatiske og søger at finde en løsning, uanset om det er indenfor eller udenfor rammen. Det betyder, at de ofte vil gå mange omveje for at nå frem til deres mål. De studerende værdsætter dog samtidig sammenhold og har et ønske om at spille hinanden bedre, så de når fremad sammen.

Et rygte fortæller, at Kyria er det sted i Fladlandet, hvor flest spioner er blevet oplært.

OPLEVELSEN AF KYRIA

Stemningen af livet som studerende på Kyria bliver beskrevet som farverigt, hårdt og undersøgende. Kyria er stort og flot. Det er tydeligt, at Akademiet fra starten blev bygget til at være stort nok til at rumme alle bygninger og have god plads til grønne områder samtidigt. På Akademiet er der nærmest altid en hyggelig summen af studerende, der debatterer videnslærer eller måske rygter. Lyden af Kyria er fuld af bier, højrystede debatter og nynnen fra studerende, der træner både deres sind og opbygger viden, men også arbejder med den kropslige del af dem selv. Benene bliver ofte trætte i løbet af en dag, da de forskellige steder undervisningen foregår ofte befinder sig langt fra hinanden. Tankerne forholder sig til alt det, den studerende har lært i undervisningen, i et forsøg på at forstå og lære det, de har fået at vide. Men der er sikkert også tanker om noget af alt det, der foregik udenfor undervisningen – ofte i form af spændende samtaler under lange gåture i de flotte haver.

Senest opdateret: 2. august, 2021