Marinader

Marinader er ingredienser, som består af en nøje tilsmagt væske, hvori en madvare bliver lagt et stykke tid for at optage smag eller bedre at kunne holde sig.

ADVOLOGISK SKILDRING

Indenfor Fladlandsk advologi er relevante marinader beskrevet i sektionen om genstande i Fladlandsk Markedskartotek.

Kendte eksempler

Et kendt eksempel på marinader er oliveneddike (fra Khedroz), der både bliver brugt i mange luksusretter, men også bliver anvendt til at sylte andre fine madvarer, så de holder i længere tid.

Find artiklen i Fladlandets Kulturværk Bog II i Biblioteket.

Grafik
Illustration 1: Freya Éowyn K. Chapman (2023).

Senest opdateret: 13. maj, 2025

Privatlivsoverblik

Denne hjemmeside bruger cookies, så vi kan give dig den bedst mulige brugeroplevelse. Cookieoplysninger gemmes i din browser og udfører funktioner som at genkende dig, når du vender tilbage til vores hjemmeside og hjælpe vores team med at forstå, hvilke dele af hjemmesiden du finder mest interessante og nyttige.