Miksturblanding

Miksturblanding en praksisvariant af alkymi, der indebærer at lave miksturer ved at kombinere skyggesten og ingredienser i et laboratorium.

CELESTOLOGISK SKILDRING

Indenfor Fladlandsk Celestologi er miksturblanding betegnet som en mystisk praksisvariant.

ALKYLOGISK SKILDRING

Miksturblanding er kun muligt i et laboratorium, der har et bryggesæt. For at kunne udføre miksturblanding er det desuden en forudsætning at være trænet tilstrækkeligt som miksturblander, samt have de nødvendige materialer.

Indenfor Fladlandsk alkylogi bliver personer, der praktiserer miksturblanding, kaldt miksturblandere.

Materialer til miksturer

Der er brug for to typer materialer til at lave 1 mikstur: 1 skyggesten og 2 specifikke ingredienser. For en øvet miksturblander er det muligt at lave kraftgrad 2 miksturer. For en ekspert-miksturblander er det derudover muligt at lave kraftgrad 3 miksturer.

Miksturopskrifter

TrinMiksturIngredienserSkyggesten
1Natteblanding1 muldrodssaft og 1 saltgræs1
1Skumringssalve1 muldrodssaft og 1 stråmel1
1Svitsesalve1 bælgdruer og 1 kronradisser1
2Merkurmikstur1 gråpæreskind (fra Shjanti) og 1 kålsennep (fra Tilio)1
2Sølvsalve1 Elstariæblefløde og 1 tulipanhonning (fra Apia)1
3Mortomikstur1 gøgehjerte (fra Tornstad) og 1 gravrosiner (fra Registad)1
3Salamandosalve1 frostlage (fra Nordstad) og 1 kaninpostej (fra Vogenjogel)1
3Temporimikstur1 skjoldkrydder (fra Zánadu) og 1 krabbekratt (fra Peskes)1

At praktisere miksturblanding

I laboratoriet forarbejder og blander miksturblanderen ingredienserne og hælder dem i et bryggesæt, samt tænder for blusset. Så rører vedkommende rundt et par gange i kedlen og tilsætter forsigtigt skyggestenen. Derefter vender miksturblanderen 15-minutters-timeglasset ved siden af. Der er ikke behov for at holde opsyn med bryggesættet, men vær opmærksom på, at der ikke er andre som saboterer miksturblandingen i mellemtiden. Når tiden er gået, er det vigtigt, at lade væsken køle af og efterfølgende nænsomt hælde den over i en passende beholder, en lille bøtte med låg. Herefter kan det være en fordel at påføre en etikette, med miksturens navn, for at undgå, at den bliver forvekslet. Det er vigtigt at bemærke, at miksturer, i modsætning til eliksirer, på ingen måde er sikre at drikke og oftest medfører forgiftning.

Offgame Information

Senest opdateret: 29. april, 2024