Mutanter

Mutanter er åndevæsner, der oprindeligt var mennesker, men i så høj grad er forvrænget af mutationer, eller lignende forandrende magi, at de ikke længere kan være en del af etablerede fællesskaber.

BÆSTOLOGISK SKILDRING

Bemærk, at der bliver skelnet mellem mutanter og vildlinge.

Indenfor Fladlandsk bæstologi er mutanter betegnet som middelstore, ualmindelige, humanoide, udøde, korrupterede, småændrende og middelfarlige.

Kategorisering af mutanter

Mutanter er gennem bæstvejning kategoriseret på følgende måde:

  • Størrelsesgrad: Mutanter er ifølge en myte blevet sammenlignet med et menneske i størrelse, og de bliver derfor kategoriseret som værende middelstore.
  • Væsentræk og type: Mutanter bliver beskrevet som værende samme størrelse som et menneske, hvilket gør dem humanoide. De bliver desuden beskrevet som værende en form for vanskabning i ubalance, hvilket gør deres grundform korrupteret. De bliver derfor kategoriseret som værende åndevæsner.
  • Sjældenhedsgrad: De fleste personer har set mindst én mutant i løbet af deres levetid. Det er dog ikke alle, der er klar over hvornår de har mødt en, for mange mutanter formår at skjule sig selv en del af tiden. Der er blevet observeret tilstedeværelsen af mutanter både i, og udenfor vildegne. Der virker ikke til at være et mønster i forhold til, hvilket terræn de befinder sig i. De er ret svært at generalisere, hvor sjældne de er ud fra, hvor stor indsats der skal til for at opspore dem, da myterne beskriver oplevelserne med dem meget så forskelligt. Det virker til, at hvis nogen ønsker at opsøge dem, er det en fordel at have noget at lokke dem frem med i form af eksempelvis skyggesten. Det betyder, at mutanter bliver kategoriseret som værende ualmindelige.
  • Kraftgrad: Det virker til, at de fleste mutanter kan holde til mere skade fra våben end mennesker. Derudover har mutanter ofte en række andre kræfter, men de meget forskellige og tager antageligt udgangspunkt i hvilke mutationer, de er påvirket af. Mutanter bliver derfor kategoriseret som værende småændrende.
  • Farlighedsgrad: Mutanter bliver beskrevet som havende problemer med at styre deres temperament og ender ofte med forvolde stor skade på andre. Mutanter bliver derfor kategoriseret som middelfarlige.
  • Trin: Mutanter bliver beskrevet som middelstore, ualmindelige, humanoide, udøde, korrupterede, småændrende og middelfarlige, hvilket fører til, at de bliver kategoriseret som trin 3 åndevæsner.
  • Varianter: Det er ifølge Navíos Bæstologielektorat ikke registreret varianter af mutanter.

Oplevelsen af et møde med en mutant

Mødet med en mutant bliver beskrevet som afskyeligt og frygteligt. Mutanter er mennesker, hvis grådighed har ført til forandringer i deres kroppe. I nærheden af mutanter er der frygt og afmagt, for det bliver sagt, at det bliver spredt. Tanker om grådighed og livet rammer en: “Hvor langt ville jeg gå for selv at få det, jeg drømmer om?”

Offgame Information

Senest opdateret: 3. oktober, 2023