Næsehjørninger

Næsehjørninger er fabelvæsner, der ligner et stort, uldent næsehorn, med et et særligt snoet horn, der er snoet, og dermed minder om et enhjørningehorn.

BÆSTOLOGISK SKILDRING

Der er meget lidt viden om næsehjørninger, og netop derfor er nysgerrigheden efter at blive klogere på dem nærmest umættelig.

Indenfor Fladlandsk bæstologi er næsehjørninger betegnet som store, mytiske, livsændrende, dødsfarlige og uhumanoide.

Kategorisering af næsehjørninger

Næsehjørninger er gennem bæstvejning kategoriseret på følgende måde:

  • Størrelsesgrad: Næsehjørninger er i myter blevet sammenlignet med en hest i størrelse, og de bliver derfor kategoriseret som værende store.
  • Væsentræk og type: Næsehjørninger bliver beskrevet som værende en anden størrelse end et menneske, hvilket gør dem uhumanoide, og de bliver derfor kategoriseret som fabelvæsener.
  • Sjældenhedsgrad: Myter fortæller, at næsehjørning er det mest sjældne væsen i Fladlandet, for der er aldrig nogen, der har set en. Viden om væsnet er baseret på to tegninger, lavet af børn, der aldrig har mødt hinanden, og de kan jo ikke bare have fundet på det samme fabelvæsen ud fra fantasi. Der eksisterer desuden en nær-vidneberetning fra en person, der måske har været i nærheden af en næsehjørning, men som ikke kan huske det, da vedkommende vist nok sov på det tidspunkt. Myter baseret på fortolkningen af originaltegningerne fortæller, at en næsehjørning måske kan befinde sig i et område, hvor der er et eller flere træer og måske en vandpyt eller sø. Der er blevet arrangeret mange ekspeditioner til områder med vandhuller i nærheden af mindst et træ for at finde Fladlandets mest sjældne væsen, men ingen har haft held med at find det. Der er også blevet skrevet flere tekster om den mystiske næsehjørning, som netop er interessant, fordi den er så exceptionelt svær at finde. De bliver derfor kategoriseret som værende mytiske.
  • Kraftgrad: Ifølge myter er det mest kraftfulde ved næsehjørninger, at de er så sjældne, at det har været nærmest umuligt at finde ud af, hvad deres kræfter indebærer. En teori, der bygger på at næsehjørninger oftest er afbilledet ved siden af søer, fortæller, at de måske kan rejse igennem vandet. En anden teori beskriver, at deres horn måske er i stand til at forgifte vand eller fremkalde skumle væsner fra søers dyb. Den mest udbredte teori er dog, at næsehjørninger kan få folk til at forsvinde ved at pege på dem med hornet. Det ville forklare, hvorfor nærmest ingen har set en næsehjørning og har kunnet leve til at fortælle historien. Næsehjørninger bliver ud fra sine kræfter betegnet som livsændrende.
  • Farlighedsgrad: Eftersom næsehjørninger er livsændrende, og da myterne beskriver deres adfærd som velovervejet, bliver de vurderet til at være dødsfarlige.
  • Trin: Eftersom næsehjørninger bliver beskrevet som store, mytiske, livsændrende og dødsfarlige, konkluderer bæstvejningen, at de er trin 5 fabelvæsner.
  • Varianter: Det er ifølge Navíos Bæstologielektorat ikke registreret varianter af næsehjørninger.

Oplevelsen af mødet med en næsehjørning

Mødet med en næsehjørning bliver beskrevet som smukt og sårbart. I nærheden af næsehjørninge vil der være ro og tryghed at finde – måske netop derfor er det særligt børn, som der er blevet beskrevet at se disse væsner. Næsehjørningerne er kendt for deres lang horn i panden. Tanker om at jagte dem, finde dem og forblive i nærheden af dem planer sig i ens tankelandskab: “Her er trygt og rart.”

Offgame Information

Senest opdateret: 2. oktober, 2023