Nordstad

Nordstad er en stad, der er Lensstaden i Nordlenet, og som er kendt for at være den nordligste by i Fladlandet (mere eller mindre).

KARTOLOGISK SKILDRING

Byggestilen i Nordstad er kendetegnet ved, at byen består af små afrundede hytter bygget af stenblokke, som hænger sammen med nabohytterne.

Indenfor Fladlandsk kartologi bliver Nordstad betragtet som den nordligste by i Fladlandet. Rent praktisk befinder der sig to stader, der er længere mod nord, i Lenet Månedalen, men de bliver ikke talt med, fordi afstanden mellem dem og Fladlandets nordlige grænse mod Riget Torccelheim er større end fra Nordstad. Der er også et par landsbyer, som ligger længere mod nord i selve Nordlenet, men de bliver ikke talt med, fordi de er for små til at være med på officielle kort. Desuden er de først blevet bygget meget senere end Nordstad, mener nogle kartologer.

Indenfor Fladlandsk kartologi er Nordstad betegnet som Lensstad.

Attraktioner og fæstningsværker

Staden indeholder attraktionen Nordlenets Tempel samt Lensfæstningen Yxenhal.

ADVOLOGISK SKILDRING

Staden ligger ved åbent vand og kan blive tilgået med alle typer af fartøjer. ⚓

Eksportvarer

Staden er kendt for følgende eksportvarer:

Sendingen isblokke.

Genstanden frostlage (fra Nordstad).

Fartøjer af typen knarrer.

KONSULOGISK SKILDRING

Hytterne er bygget af stenblokke, for at de kan modstå egnens barske vind og storme. De hænger sammen med nabohytterne for at undgå, at folk lukker varme ud, når de skal et andet sted hen. Når der er behov for flere hytter, bliver de derfor altid bygget i forlængelse af de eksisterende hytter, men adskilt af en væg med en lille dør.

Indbyggerne

Indbyggerne er kendt for, at de altid er forberedte på en livsfarlig ekspedition. Det stammer fra, at der kommer mange ekspeditioner gennem området, og der er et stort marked for overlevelsesudstyr i byen. Folk er generelt meget begejstrede for overlevelsesudstyr og ser skønhed i andre ud fra, hvor imponerende det grej, de bærer rundt på, er.

KRONOLOGISK SKILDRING

Indenfor Fladlandsk kronologi blev byen grundlagt under Brøndenes Vanvid (850-800 FNFT) som en landsby med et ukendt navn. Byen blev formodentligt grundlagt sammen med Yxenhal, der antageligt er fra epoken. Under Diplomatiets Digel (600-500 FNFT) blev byen omdøbt til at hedde Nordstad, efter Nadaætten havde tilkæmpet sig magten i området og etablerede byen som deres nordlige magtcentrum og som en stad. Under Accalias Århundrede (289-191 FNFT) blev Nordlenets Tempel opført.

Offgame Information

Senest opdateret: 26. september, 2023