Obscuru

Obscuru er emblemer for Guddommen Archimedes, der tager form af særlige røde fingerringe, som Archimedestro personer bærer.

Obscuru er et fremstående udtryk.

CELESTOLOGISK SKILDRING

Obscuru er et symbol for personers Archimedestro og bliver båret synligt, så de troende kan vise deres favorisering frem. Obscuru i ental hedder en Obscurus. Obscuru kan se forskellige ud, men er alle udformet af den samme slags røde metaltråd, der er viklet sammen til en ring. Archimedestro personer får udleveret tråd og hjælp til at udforme ringen i et Tempel, mod en mindre donation til Præsteskabet.

Indenfor Fladlandsk Celestologi er Obscuru betegnet som remedier, trosmarkører og et Helligt udtryk.

Religiøs anvendelse

Personer, der bærer en Obscuru, har båret den, fra de har gennemført en navngivningsceremoni under Archimedes. Obscuru bliver båret til og med, at en person dør. Om der bør ske andet med ringen efterfølgende, står der ofte noget om i bærerens testamente. Hvis personen bliver brændt efter sin død, er det temmeligt relevant at afklare testamentet inden da, før ringen bliver brændt. Archimedestro personer har en ed, der bliver brugt i forbindelse med ringen, kaldet Obscuruseden, som står i EVEAtroens Ceremoniværk.

Mystiske egenskaber

En Obscurus har en række mystiske egenskaber, der kun virker i hænderne på en Archimedestro person. Det er først efter myndighedsceremonien, at det kan have konsekvenser at anvende Obscuru forkert.

  • Hvis en Archimedestro person afgiver et løfte, svoret på sit Heronavn, mens vedkommende berører sin Obscurus, kan vedkommende risikere at vanære den Hero, hvis navn vedkommende bærer, og dermed potentielt slette alt der er gemt i ringen, eller retten til at bære sit Heronavn.
  • Hvis en Archimedestro person har underskrevet en skriftlig kontrakt, som vedkommende bryder, er der risiko for at blive ramt af Archimedes vrede, hvilket kan have katastrofarlige konsekvenser.
  • Hvis en Archimedestro person lægger hånden på sin Obscurus og eventuelt siger “Følgende er obscurt,” vil dem omkring med en Obscuru som overværer det, være bundet af en pagt med Archimedes om at holde det, de har fået at vide her hemmeligt for alle uindviede. Den viden siges nu at være obscur. Det er kun muligt at huske obscur viden ved at bære en Obscurus og forsøger nogen at afsløre obscur viden for en uindviet, vil ringen frembringe en smerte, der forhindrer dem i at tale, skrive eller formidle det obscure af anden vej. Ofte vil Archimedestro gøre det klart, hvem der er de indviede i en bestemt viden, når de gør den obscur og ellers kan den Archimedestro ændre, hvem de indviede er, ved igen at gøre sin viden obscur for alle med den obscure viden. Obscur viden kan kun blive fortalt videre til andre indviede, hvis den bliver erklæret obscur for dem på samme vis. Det er dog altid muligt for en Archimedestro at give sin obscure viden videre til hvem, de ser passende via deres testamente. Dertil er det også muligt at erklære en viden givet via et testamente eller en kontrakt for obscur.

Offgame Information

Senest opdateret: 27. december, 2022