KARTOLOGISK SKILDRING
Indenfor Fladlandsk kartologi bliver oksehaler (fra Drednan) eksporteret fra Drednan i Lenet Svartunil.
ADVOLOGISK SKILDRING
Indenfor Fladlandsk advologi er oksehaler betegnet som en eksportvare.
Anvendelse af oksehaler
Oksehaler er en valgmulighed i fremstilling af luksusretter, der har en indført kødingrediens som forudsætning (mundgodter, Fladlandske Krydderkroner, Fladlandske Æresfade og svøbte sommerstege).
KONSULOGISK SKILDRING
Indenfor Fladlandsk konsulogi er oksehaler (fra Drednan) en anerkendt delikatesse blandt de, der synes om kød. Dyrene går i alt slags vejr og spiser ofte særlige vandplanter, der giver kødet sin særprægede kryddersmag. Kødet bliver, efter slagtning, håndklappet med en saltlage og hænger derefter i en uge i et særligt røgeri for at sikre, at det kan holde sig længst muligt. Oksehaler bliver oftest skåret i skiver, for at fremvise den smukke marmorering.
Find artiklen i Fladlandsk Markedskartotek Bog I i Biblioteket.
Grafik
Illustration 1: Freya Éowyn K. Chapman (2023).