Oksehaler (fra Drednan)

Oksehaler (fra Drednan) er en kødingrediens, der består af salt-røgede haler fra kærligt vejrbidte okser.

KARTOLOGISK SKILDRING

Indenfor Fladlandsk kartologi bliver oksehaler (fra Drednan) eksporteret fra Drednan i Lenet Svartunil.

ADVOLOGISK SKILDRING

Indenfor Fladlandsk advologi er oksehaler betegnet som en eksportvare.

Anvendelse af oksehaler

Oksehaler er en valgmulighed i fremstilling af luksusretter, der har en indført kødingrediens som forudsætning (mundgodter, Fladlandske Krydderkroner, Fladlandske Æresfade og svøbte sommerstege).

KONSULOGISK SKILDRING

Indenfor Fladlandsk konsulogi er oksehaler (fra Drednan) en anerkendt delikatesse blandt de, der synes om kød. Dyrene går i alt slags vejr og spiser ofte særlige vandplanter, der giver kødet sin særprægede kryddersmag. Kødet bliver, efter slagtning, håndklappet med en saltlage og hænger derefter i en uge i et særligt røgeri for at sikre, at det kan holde sig længst muligt. Oksehaler bliver oftest skåret i skiver, for at fremvise den smukke marmorering.

Find artiklen i Fladlandsk Markedskartotek Bog I i Biblioteket.

Grafik
Illustration 1: Freya Éowyn K. Chapman (2023).

Senest opdateret: 6. januar, 2025

Privatlivsoverblik

Denne hjemmeside bruger cookies, så vi kan give dig den bedst mulige brugeroplevelse. Cookieoplysninger gemmes i din browser og udfører funktioner som at genkende dig, når du vender tilbage til vores hjemmeside og hjælpe vores team med at forstå, hvilke dele af hjemmesiden du finder mest interessante og nyttige.