Oksehaler (fra Drednan)

Oksehaler (fra Drednan) er en kødingrediens, der består af salt-røgede haler fra kærligt vejrbidte okser.

KARTOLOGISK SKILDRING

I Fladlandet er oksehaler (fra Drednan) mest udbredt i Lenet Svartunil, hvori byen Drednan ligger.

ADVOLOGISK SKILDRING

Indenfor Fladlandsk advologi er oksehaler betegnet som en eksportvare.

KONSULOGISK SKILDRING

Indenfor Fladlandsk konsulogi er oksehaler (fra Drednan) en anerkendt delikatesse, blandt de, der synes om kød. Dyrene går i alt slags vejr og spiser ofte særlige vandplanter, der giver kødet sin særprægede, kryddersmag. Kødet bliver, efter slagtning, håndklappet med en saltlage, og hænger derefter i en uge i et særligt røgeri, for at sikre det kan holde sig længst muligt.

Senest opdateret: 1. september, 2021